BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, resmi belgeleri kamuoyuyla paylaşarak kentin içme suyunun Sarım Havzası’ndaki madencilik faaliyetleri nedeniyle geri dönüşsüz biçimde kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
RESMİ BELGELER TEHLİKEYİ ORTAYA KOYUYOR'
Argunağa, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kılıçlı Köyü’nde başlatılan maden çalışmalarının, Batman’ın can damarı olan Silvan ve Dibni barajlarını doğrudan tehdit ettiğini belirtti. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) hazırladığı resmi raporlarda da bu faaliyetlerin “su kirliliğine yol açacağı” açıkça ifade edilmesine rağmen bölgede sondajların sürdüğünü vurguladı. Argunağa’nın basınla paylaştığı DSİ yazılarında çarpıcı tespitler yer aldı. Argunağa, “Tüm bu resmi belgeler, kamuoyuna sunulan ‘ÇED gerekli değildir’ kararlarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor. Yetkililer kendi kurum raporlarına rağmen göz yumuyor” dedi.
MUSLUKLARDAN ZEHİR AKABİLİR
Basın açıklamasında halkı da uyaran Argunağa, şunları kaydetti : “Batman’ın musluklarından akacak su, zehir taşıma riskiyle karşı karşıya. Bu yalnızca bir su meselesi değil; halk sağlığını, ekolojik dengeyi ve gelecek kuşakların yaşam hakkını tehdit eden bir yıkımdır. DSİ’nin kendi resmi belgeleri ‘su kirliliği yaratır’ diyorken bu projeye izin verilmesi, halkın sağlığıyla açıkça oynamaktır.” Açıklamasının sonunda Argunağa, halkı duyarlılığa çağırarak, “Bugün sessiz kalınırsa, yarın Batman’ın musluklarından akan su zehir olabilir. Su, yaşamdır; suyun kirlenmesi yaşamın kirlenmesidir. Batman’ın suyu kirletilemez, Batman’ın yaşam hakkı gasp edilemez” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0276.362 KİŞİ UÇTU!
- 03“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 04ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 05ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 06MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 07OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 08ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 09Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 10“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 11PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 12OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 13BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 14KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 15BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ




Henüz Yorum yok