
BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI
BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ Batman’da yaygınlaştırılıyor.
Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle büyük çalışmalara imza atan Batman Belediyesi, atıkların geri kazanımının sağlanması ve kente katma değer kazandırmak için Batman’ın farklı noktalarına geri dönüşüm kutuları yerleştiriyor.
Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Sıfır Atık Projesi kapsamında geri kazanabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile ilgili kentin 4 farklı noktasına 7 farklı atığın aynı anda atılabileceği (Kâğıt Atıklar, Plastik Atıklar, Cam Atıklar, Metal Atıklar, Elektrikli ve Elektronik Atıklar, Bitkisel Atık Yağ ve Atık Piller) mobil atık kutusu yerleştirdi.
Batmanlıların geri dönüşen atıklara her geçen gün hassasiyetin artığını, vatandaşların her geçen gün bilinçlendiğini ifade eden Batman Belediyesi: “Okullarda yaptığımız çalışmalarda öğrencilere hangi atığı hangi kutuya atmaları konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun geri dönüşünün sağlanması bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin yanı sıra vatandaşlarımız da atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda oldukça duyarlı. Hangi ürünü hangi kutuya atmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Örneğin bir metali kağıt bölümüne atmıyorlar. Bir cam şişeyi gıda atığı bölümüne atmıyorlar” ifadelerinde bulundu.
Kutuların Batman geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 03UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 04BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 05BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 06RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 07ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 08PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 09SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 10BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 11VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 12“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 13Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 14BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 15İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
Henüz Yorum yok