
YÜZLERCE ÜRÜNE EL KONULDU
PİYASAYA SÜRÜLMEK ÜZERE OLAN YÜZLERCE ÜRÜNE EL KONULDU
Batman Belediyesi, halkın sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde miadı dolan veya bozulmuş yüzlerce gıda malzemesine el koyarak ürünlerin kontrollü bir şekilde imhasını gerçekleştirdi.
Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, oluşturduğu özel ekiple Batman genelinde gerçekleştirdiği denetimlerini geceli ve gündüzlü sürdürüyor. 2021 yılının son altı ayında yapılan kapsamlı denetimlerde piyasaya sürülmek üzere olan son kullanım tarihi geçen yüzlerce ürüne el konuldu. Kent genelinde yapılan denetimlerde 2 tonun üzerinde beyaz peynirin imhasını gerçekleştiren ekipler, bu ürünleri satan işyeri sahipleri hakkında işlem başlattı.
İŞTE İMHA EDİLEN GIDALAR:
142 litre sıvı gıda (kola, ayran, meyve suyu, soğuk çay), 657 adet 0,50 litre paket su, 182 kilogram bisküvi, kek, 48 adet (24 kilogram) bebek maması, 27 kilogram baharat çeşitleri (pul biber, isot, karabiber), 190 kilogram yoğurt, 180 kilogram tavuk ve tavuk ciğeri, 98 kilogram sucuk, 137 adet plastik kutu (20 bin kilogram) beyaz peynir, 155 kilogram kaşar peyniri ve lor peynirine halk sağlığını tehdit edici ürün olduğu gerekçesiyle el konulup, imha edildi. Batman Belediyesi, sağlıksız koşullarda ve uzman veteriner kontrolü dışında kesimi yapılan ve insan sağlığını tehdit eden yaklaşık 300 kilogram kırmızı etin de imhasını sağladı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 02İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 03DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 04EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 05BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 06VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 08BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 09HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 10BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 11REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 12Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 13Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 14SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
Henüz Yorum yok