BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri, üniversite öncesi eğitimde dünyanın en büyük ve en prestijli bilim yarışması kabul edilen Regeneron ISEF 2026 (Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması) finallerinde hem Grand Award (Büyük Ödül) hem de Special Award (Özel Ödül) kazanarak Türkiye’ye tarihi bir gurur yaşattı.
Danışman Öğretmen Emre Arslan rehberliğinde ABD’deki finallerde ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz Sinan Güneş, Eren Aygün ve Eyüp Bilir, Yazılım Tasarımı (Software Design) kategorisinde dünya devlerini geride bıraktı.
YAPAY ZEKÂ İLE ENGELSİZ İLETİŞİM
Ekibin geliştirdiği ‘Accessible AI Eye-Tracking AAC App for SSMI” isimli proje; ileri evre ALS gibi konuşma ve hareket yetisini kaybetmiş hastaların hayatını değiştiriyor. On binlerce dolarlık pahalı donanımlar yerine, yalnızca standart bir akıllı telefon kamerası ve cihaz içi yerel yapay zekâ (Local LLM) kullanarak hastaların sadece göz hareketleriyle 10 farklı dilde iletişim kurmasını sağlıyor. Proje, test edildiği hastalar üzerinde %96.3 gibi muazzam bir doğruluk oranına ulaştı.
Yaklaşık 80 ülkeden, milyonlarca öğrenci arasından seçilerek gelen 1.800’ü aşkın dahi gencin yarıştığı bu dev platformda Batman ekibi; hem yenilikçi ve insani çözümüyle uluslararası kuruluşların Özel Ödülü’nü hem de ana jürinin değerlendirmesiyle kendi kategorisinde dünyanın en iyileri arasına girerek Büyük Ödül’ü (Grand Award) kazandı.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0276.362 KİŞİ UÇTU!
- 03“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 04ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 05ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 06MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 07OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 08ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 09Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 10“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 11PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 12OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 13BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 14KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 15BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ




Henüz Yorum yok