Esnaf elektrik kesintisine çözüm istiyor
Batman'ın Meydan Mahallesi 1108'inci sokaktaki telefoncular çarşısı esnafı, hemen hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini büyük oranda mağdur ettiğini belirtti. Kış ayında sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin bıkkınlık verdiğini aktaran esnaf, DEDAŞ'a tepki göstererek, sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.
Hemen hemen her gün belirli aralıklarla elektriklerinin kesildiğini ve bu nedenle iş yapamaz hale geldiklerini vurgulayan esnaf, kesintilerin kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ederek yaşanan sıkıntıya bir çözüm bulunmasını istedi.
"Elektrik olmadığı zaman iş olmuyor"
Konuyla ilgili şikâyetlerinin olumlu bir sonuca ulaşmamasından yakınan esnaflardan Hamza Saydam, "Elektriğimiz hemen hemen her gün gidiyor. Öğlen gidiyor, akşam saatlerine kadar gelmiyor. Günde ortalama 15-20 defa DEDAŞ'ı arıyoruz, ama boş. Gelip bir şalteri kaldırıyorlar ve gidiyorlar. Her gün bu durum böyledir. Sürekli bu sıkıntı var ve bunun giderilmesini istiyoruz. Elektrik olmadığı zaman iş olmuyor, müşteri içeri girmiyor. Bir telefonun tamirini yapıyordum, elektrik birden gidince telefon çöktü. Elektriğin zararı var, kârı yok. Belki bir aydır bu sorun var. Yetkililerden isteğimiz bu sorunun çözüm bulmasıdır." dedi.
"Bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz"
Soruna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirten esnaf İmran Akyıldız, "Kışa girdiğimizden beri elektriklerimiz hep böyledir. Yaklaşık olarak bir buçuk aydır bu sorun bu şekildedir. DEDAŞ'a gidip dilekçe vermemize rağmen herhangi bir çözüm yok. 186'yı arıyoruz, 'tamam halledeceğiz' diyorlar, ama geldiklerinde ya şalteri kaldırıyorlar ya da sigortasını değiştiriyorlar, başka da yaptıkları hiçbir şey yok. Bu çözüm değil. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Geçici tamirlerle bu iş olmuyor. Esnaf olarak bir şey kazanmaya çalışıyoruz, ama kazanamıyoruz. Mağdur oluyoruz. Müşteriler geldiği zaman iş yapamıyoruz." diye konuştu.
"Bu bizim için büyük bir sorundur"
Bir diğer esnaf Mehmet Şirin Göçerleri ise tepkisini şöyle dile getirdi: "Elektriğimiz aylardır yok. Sabah gidiyor, akşama kadar gelmiyor. Dükkânlarımız karanlık olduğu için müşteriler gelmiyor. Yetkililerin buna çözüm bulmasını istiyoruz, ama hiç kimse buna el atmıyor. İş yapamıyoruz. Sabahtan akşama kadar oturuyoruz. Ne müşteri geliyor ne de iş yapabiliyoruz. Artık bu soruna bir çözüm bulsunlar. Bu bizim için büyük bir sorundur."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok