MAHALLELİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONFERANSI
MAHALLELİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONFERANSI
Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Hevi Kadın Atölyesinde vatandaşlara Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında “Bağımsız Hayat” adlı konferans düzenlendi.
Düzenlenen konferansta madde kullanımına başlama nedenleri, bağımlılığın gelişme süreci, bireyleri bağımlılıktan koruma, bağımlı bir kişiye yaklaşım ve bağımlı bireyin tedaviye yönelme süreci gibi konulara değinen Bağımlılık Danışmanı Psikolog Ahmet Sütçü ve Sosyal Hizmet Uzmanı Seda Güneş, madde bağımlılığında etkili olan nedenlerin başında ‘merak’ ve ‘arkadaş çevresi’ olduğuna dikkat çekti.
Son yıllarda madde kullanımında büyük artış yaşandığı, uyuşturucu madde kullanımına başlama yaşının giderek düştüğü, özellikle ergenlik ve genç yetişkinlik döneminde bireylerin risk altında olduğunu belirten uzmanlar, bu konuda ailelerin iyi birer gözlemci olmaları gerektiğini vurguladı.
Bağımlılığın, kişilerin psikolojik, fizyolojik ve sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkilediğine değinen uzmanlar bu olumsuzlukları en aza indirgemek için toplumun bilinçlenmesi gerektiğini iletti.
Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri, topluma yönelik farkındalık ve bilinçlendirme konferanslarına aralıksız devam edeceklerini, ayrıca Ücretsiz Psikolojik Destek almak isteyen vatandaşların Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Psiko-sosyal destek merkezine başvurabileceklerini veya 0(488) 213 13 35 telefon numarasını arayıp randevu alabileceklerini belirtti.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 02İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 03BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 04Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”
- 05SERDAR TUNCER BATMAN’DA GENÇLERLE BULUŞTU
- 06TRAFİK KONTROL MERKEZİ İNCELENDİ
- 07Milletvekilleri Nasıroğlu ve Keleş’ten İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret
- 08HAVALİMANI OCAK’TA 71 BİN YOLCUYU AĞIRLADI
- 09KAÇAK MISIR EKİMİ ELEKTRİK KAYIPLARINI ARTIRDI
- 10MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 2. ETABI TANITILDI
- 11Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 12KANALİZASYON BACASINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 13DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 14Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 15BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU




Henüz Yorum yok