Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
Batman’da bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifini yetersiz bularak adil bir teklif talep etti.
Batman – Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifini protesto etmek amacıyla Batman Gülistan Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi.
Açıklamayı Memur-Sen İl Başkanı Şehmuz Ünlü okudu. Konuşmasına Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve Türkiye’deki orman yangınlarına değinerek başlayan Ünlü, “Yüreğimizin bir yanı Gazze’deki direnişin onurlu sesiyle, bir yanı ise ülkemizin dört bir yanında alevlere teslim olan ormanlarımızın acısıyla yanıyor” dedi. Gazze’de barışın sağlanması ve yangın bölgelerindeki yaraların hızla sarılması temennisinde bulundu.
''YETERSİZ TEKLİFE HAYIR''
Ünlü, kamu işvereninin 2026 yılı için %10 + %6, 2027 yılı için %4 + %4 zam teklifini yetersiz bulduklarını ifade ederek, “Bu teklif gerçekçi değildir, ciddiyetsiz bir teklif olarak değerlendiriyoruz. Refah payı, taban aylık zammı ve gelirde adaleti sağlayacak oran yok” dedi. Memur-Sen’in taleplerini sıralayan Ünlü, 2026 yılı için %10 refah payı, 10 bin TL taban aylığa zam ve ilk altı ay %25, ikinci altı ay %20 oransal zam; 2027 yılı için ise 7 bin 500 TL taban aylığa zam ve ilk altı ay %20, ikinci altı ay %15 oransal zam talep ettiklerini aktardı. Kira desteği, bayram ikramiyesi, gelir vergisinin %15’e sabitlenmesi, 1. dereceye 3600 ek gösterge, akademisyen ve teknik personelin mali haklarının iyileştirilmesi de talepler arasında yer aldı. Adil bir teklif sunulması çağrısında bulunan Ünlü, “Hakkı savunmaya da, hakkı haykırmaya da hazırız” ifadelerini kullandı. Memur-Sen’in önümüzdeki süreçte periyodik basın açıklamaları, nöbet çadırı, iş bırakma, yürüyüş ve Ankara mitingi gibi eylemlerle tepkilerini sürdüreceğini duyurdu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 02BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 03Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 04HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 05"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 06KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 07İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 08ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 09EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 10ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 11Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki
- 12BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR
- 13ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 14Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 15Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı




Henüz Yorum yok