
‘Kayıt parası almak suçtur’
Eğitim Sen Batman Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılı için velilerden kayıt parası alındığını ileri sürerek, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Yapılan açıklama şöyle “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 17 Eylül 2018 tarihi i itibarıyla başlayacaktır. Ancak veliler çocuklarının iyi bir eğitim almaları telaşı içerisinde okullara başvurduklarında Hala eski Alışkanlıklarını terk etmemiş bazı okul idarecileri tarafından veliler Kayıt parası vermeye zorlanmakta yada; Ders dışı yardımcı kaynak alımı adı altında gereksiz masraflara zorlamaktalar. Özellikle vatandaşın alım gücünün son derece düştüğü bir dönemde bu tür dayatmalar asla kabul edilemez. Ancak velilerimizi zorda bırakan bu hususlar ile ilgili veliler bizlere şikâyetlerini iletmekteler.
‘KAYIT PARASI ALAN İDARECİLER VAR’
Ayrıca Bazı okullarda Özellikle ilkokul 1.Sınıfa çocuğunu kayıt eden veliye istediği öğretmeni seçme yada oluşturulan özel Sınıfa çocuğunu kayıt etmesi karşılığında, okul aile birliği hesaplarına bağış yapmaya zorlandıkları duyumlarını da almaktayız. Okullarda öğretmenleri başarılı öğretmen başarısız öğretmen diye niteleyen çocukları ailenin alım gücüne göre sınıflandıran bu yaklaşımı kınadığımızı tekrar belirtmek istiyoruz. İl Valisinin ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda okul idarelerini uyarmalı ve vselilere zorluk çıkaran, gereksiz masrafa zorlayan idareciler ile ilgili bir an evvel soruşturma açmalıdır.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 02Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 03Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 04Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 05ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 06“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 07İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 08178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 09ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 10Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 11Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 12Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 13Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 14Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 15Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
Henüz Yorum yok