
Mehmet Akif Ersoy Batman'da anıldı
Batman'da "İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nedeniyle Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bir program düzenlendi.
İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, okul ve resmi kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program, Mehmet Akif' Ersoy'un yazmış olduğu İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bahri Can yaptı. Konuşmanın ardından, İstiklal Marşının kabulü ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı.
Program, daha sonra Mehmet Akif Ersoy'u anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiir ve gösterilerin ardından program şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye girenlere, ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Programın sonunda bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, Mehmet Akif'i rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.
Geçmişini, tarihini bilmeyenlerin geleceklerini yazamayacaklarını ve başarılı olamayacaklarını ifade eden Deniz, "200 yıldır ülkemize yapılan saldırıları çok iyi görüyoruz. O saldırılar bitmedi, hâlâ devam ediyor. 'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' zihniyeti maalesef devam ediyor. 15 Temmuz'da bunu gördük. 30 yıldır bölücü terör örgütünü üzerimize salıyorlar. Bize düşen görev, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe, birbirimizi kucaklayarak durmak. Bu coğrafyada nasıl bin yıldır beraber yaşıyorsak Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle Alevî'siyle, Sünnî'siyle dimdik ayakta durarak mücadelemize devam edeceğiz." dedi.
Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavrına da değinen Deniz, "Almanya'da, Hollanda'da bakanlarımıza yapılan hareketleri, tavırları görüyorsunuz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu, Cumhurbaşkanımızın şahsına değil, size, bize, bu millete yapılan saldırıdır. Gece gündüz demeden çalışacağız. Biz bu belaları ancak böyle defederiz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok