
Okul servisleri sürekli denetlenmeli
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda okul müdürlerine hitap eden Vali Hulusi Şahin, 2019-2020 eğitim-öğretim sezonun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
2023 eğitim vizyonunun Batman’da hayata geçirilmesinde en fazla önem verdikleri eğitim akademileri konusu olduğunu belirten Şahin, “Bu hususta Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilgili biriminin çalışmaları devam ediyor. Okul Müdürlerimizin de bu akademilere sadece katılım seviyesinde değil, akademilerin başarılı bir şekilde çalışmasında da katkı sunmalarını bekliyoruz. 8 bine yakın öğretmenimiz var. Biz onları burada bir oryantasyona tabi tutmamız gerekiyor. Onların bilgilerini tazelememiz, ayrıca meslek nosyonlarını geliştirmemiz gerekiyor. Bu hususta eğitim akademilerini mutlaka kullanalım. Çünkü bu öğretmenlerimiz yıllarca hizmet edecekler. Burada onlara vereceğimiz bir hizmetçi eğitim ve doğru bir istikamet meslek hayatları boyunca sürdürecekleri öğretmenlik hayatlarına da ışık tutacaktır. Aynı şekilde değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimizi iyi birer insan olarak yetiştirmek ve öğrencilerimizin yetiştirmesinde en fazla sorumluluğu olan veli boyutu da bu eğitim akademisinin ilgi alanına giriyor.” dedi.
Konuşmasının devamında Şahin şunları söyledi: “Okul Müdürleri olarak öğretmenler odasında bir aile ortamı ve öğretmenler arasında huzuru tesis ettiğimizde başarı kendiliğinden gelecektir. Ayrıca okul müdürleri, okul güvenliği için okullarda görevli okul polisleri ile sürekli iletişim halinde olmalıdır. Okulların güvenliğini sadece Emniyet Müdürlüğüne bırakmıyoruz. Okul servislerinin kontrolünü okul müdürleri sürekli denetlemeli. Okul çevrelerinde internet kafeler, kahvehaneler ve kafeler var, denetleyici kurumları sürekli ayakta tutmanız lazım. Hep beraber iyi bir koordinasyonla çalışacağız. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha fazla odaklanacağız, emek vereceğiz ve daha fazla mesai harcayacağız.”
Toplantı, konuşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından okulların güvenliği için yürütecekleri çalışmalara ilişkin yaptıkları sunumun ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 02VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 03Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 04YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
- 05Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
- 06EKMEN, “KOMİSYON ODAĞINI KAYBETMEDEN HER KESİMİ KUCAKLAMALI”
- 07AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 08TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 09ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 10YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 11Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 12DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 13Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 14BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 15HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Henüz Yorum yok