
"Peygamberin sünnetini sevdirmek için bu tür geceleri fırsat olarak görüyoruz"
Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle Batman Bayram Camii Koruma ve Yaşatman Derneği tarafından yatsı namazına müteakiben Mevlid Kandili programı düzenlendi.
Bayram Camiinde gerçekleştirilen program, caminin müezzin kayımı Ömer Akbaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Salavatlar eşliğinde mevlid-i şerif, kaside ve ilahilerin okunduğu programda dualar edildi.
Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Bayram Camii Koruma ve Yaşatman Derneği Başkanı Murat Güneş, Hz. Muhammed'in ve sahabelerin hayatından kesitler sundu.
Bayram Camii İmam-Hatibi Abdurrahman Akbulut'un yaptığı dua ve ardından dağıtılan ikramlarla program son buldu.
Program hakkında açıklamalarda bulunan Güneş, "Bu sene Hz. Peygamber'in kutlu doğumu için yaklaşık 15 gündür hazırlık yapıyorduk. Yaptığımız hazırlıklardan sonra bu geceyi cami cemaatimizle beraber ihya ettik. Bu gece de Peygamber Efendimiz'i sevdirmek ve insanlara tanıtmaya çalıştık. Onu daha iyi anmak, daha iyi hatırlamak ve daha iyi anlamak için bu geceyi vasıta kıldık. Yaptığımız bu ihya programı inşallah bütün Müslümanların uyanışına vesile olur. Peygamber Efendimiz'in sünneti insanların arasında gittikçe zayıflıyor. Bunun farkında olduğumuz için insanlara Hz. Peygamber'in sünnetini sevdirmek için bu tür ihya gecelerini fırsat olarak görüyoruz." dedi.
Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerini idrak etmeye çalıştıklarını anlatan Akbulut ise "Bu gece Peygamber Efendimiz'in güneşler gibi olan doğum günüdür. Rebiülevvel ayının 12'nci gecesi olan bu gece, Peygamber Efendimiz'in dünyaya gelişini ihya ettik. Programımızı camimizde cemaatimizle, çocuklarla, bayanlarla ve binlerce Müslümanın gelmesiyle kutladık. Allah Teâlâ'nın bu geceyi memleketimize, ülkemize, milletimize hayırlara vesile kılmasını niyaz ediyorum. Bu gecenin birliğimize, dirliğimize sebep olmasını diliyoruz. Bütün İslam âlemi için kurtuluşa, saadete ve mutluluğa vesile olmasını diliyoruz. Özellikle İslam coğrafyasında mazlumların, mahzunların, mağdurların, mustazafların kakının dökülmemesine vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, cami ile dernek görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 02AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
- 03RECEBANLILAR DERNEĞİ'NDEN SICAK MESAJ
- 04ÇİFTÇİ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05İHD, 695.eylemini yaptı
- 06Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 07Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 08BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 09ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 108 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 11HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 12TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 13HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 14BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 15BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
Henüz Yorum yok