
"Eğitimde pratik kısma yeterince önem vermedik"
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında, Milli Eğitim Temel Kanunu ile mesleki ve teknik eğitimde yapılan düzenlemelerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Çıraklık Eğitimi Toplantısı yapıldı.
Toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Genel Sekreteri Şeyhmus İşcan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Genel Sekreteri Süleyman Güneş, Organize Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Recep İzmir, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı yetkilileri, koordinatör öğretmenler ve öğrenci temsilcileri katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimde son yıllarda ciddi çalışmalar yaptığını belirten Kurtaran, "İşveren kesiminden gelen talepler ciddi anlamda değerlendiriliyor. Yerelde de işverenin taleplerini biz değerlendiriyor ve yerine getiriyoruz. Ayrıca geride bıraktığımız yılın sömestr tatilinde mesleki eğitim çalıştayı yaptık. Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın startını verdiği bir istihdam seferberliği başlatıldı. İstihdamın olması için öncelikle herkesin işin içine girmesi lazım. Eğitim kurumları olarak biz gençleri iyi yetiştirmeliyiz, ayrıca iş çevrelerinin de gerekli istihdamı sağlaması lazım. Bu noktada en önemli görev eğitimcilere düşüyor. İyi eğitilmemiş birini kimse istihdam etmez. İstihdam üretim odaklıdır. Yani istihdam kaliteli üretim içindir. Kaliteli bir üretim için de bireylerin donanımlı yetişmesi gerekir. Bu sebepten ötürü bizim öncelikle eğitim konusuna eğilmemiz gerekiyor." dedi.
Konuşmasının devamında Kurtaran, "Eğitimde teorik kısma çok yoğunlaştık ama pratik kısma yeterince önem vermedik. İşveren de haklı olarak hem teorik hem pratik açıdan iyi yetişmiş eleman istiyor. 'İyi eğit, donat. Ben de istihdam edeyim.' diyor. Bu nedenden ötürü bakanlığımız son yıllarda bu işe eğildi. Mesleki eğitimle ilgili çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda Batman'da bu işle ilgili siz değerli paydaşlarımızın bizlere vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.
Kurtaran'ın konuşmasının ardından Hınç ve Ulu birer bilgilendirme konuşma yaptı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok