
Vali Şahin, Uyardı
Vali Şahin, Uyardı
Vali Şahin, DSİ 16. Ilısu Bölge Müdürlüğü'nü uyardı.
* Ilısu Baraj gölünde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte baraj havzasındaki bazı yerleşim birimlerinin ada şeklinde kalacağına dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, "Bu köy ve mezralara mutlaka ulaşımı sağlayın" dedi.
"YOL OLMAZSA KÖYLERDE HAYAT OLMAZ"
Türkiye'nin 2. büyük barajı olan ve enerji açısından da ülkenin 4. büyük baraj komunudaki Ilısu, kendi tipinde gövde dolgu bakımından dünyanın en büyük barajlarından biri. Baraj alanında su seviyesinin 47 metre yüksekliğe çıkması, yerleşim birimlerini yer yer su altında bıraktı. Vali Hulusi Şahin, Batman sınırlarında 50'ye yakın yerleşim biriminin yollarının da ele alınmasının gerektiğini hatırlattı. Vali Şahin, şöyle devam etti: "Bazı köyler ada şeklinde baraj alanında kalacak ve ulaşımları zorlaşacak. Bu yerleşim birimlerinin en yakın karayolu kavşaklarıyla birleşmesi lazım."
YAMAÇ KÜLLİYESİNDE TURİZM YOLU
Bara j alanı dışında kalacak olan ortaçağın görkemli eserlerinden Yamaç Külliyesinde turizm yolunun açılması için de Vali Şahin, talimat verdi. Önümüzdeki yıl Hasankeyf'in farklı bir konseptle çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlayacağını belirten Vali Şahin, "Hasankeyf'te önemli eserler arasında yer alan Yamaç Külliyesine mutlaka turizm yolunu açmalıyız. Çünkü bu eser hem baraj alanı dışında kalacak hem de çok sayıda konuk ağırlayacak. Yabancı turistler için de ağırlama yerleri de unutulmamalıdır" dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok