AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası ‘Aile Hekimliği Emekçileri Herkes İçin Vergide ve Gelirde Adalet, Hastaları İçin İnsani Yaşam Hakları İçin Mücadeleye Çağırıyor’ sloganıyla 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün okudu.
TTB Aile Hekimliği Kolu ve SES tarafından 21 Şubat 2024’te başlatılan ‘Vergide Adalet’ eylemleri, 12 Mart 2025’e kadar her hafta devam etmişti. ASM çalışanlarının yüzde 35’e varan vergi kesintilerine karşı taleplerinin karşılanmaması nedeniyle eylemler, ücretlerin kesintili ödendiği her ayın 15’ine denk gelen Çarşamba günlerinde yeniden başlatıldı. 19 Kasım itibarıyla eylemler 52. haftasına girdi.
“VERGİ KESİNTİLERİ YOKSULLAŞTIRIYOR”
Sağlık emekçilerinin yüksek vergi kesintileri nedeniyle giderek yoksullaştığını belirten Tüzün, enflasyon karşısında ücretlerin eridiğini ve toplumun da ağır ekonomik koşullar nedeniyle yeterli beslenemediğini vurguladı.
TALEPLERİNİ SIRALADILAR
Aile hekimliği çalışanları taleplerini şöyle açıkladı: Sağlık hizmetleri ticari anlayıştan arındırılmalı; eşit, ücretsiz, nitelikli ve anadilinde tamamen kamusal olarak sunulmalı. Tüm sağlık emekçilerine, emekliliğe yansıyacak, güvenli çalışma koşullarında insanca yaşamaya yetecek tek kalem ücret verilmelidir. ASM çalışanlarından alınan %35 vergi kesintisi kaldırılmalı, oran her ay sabit olmak kaydıyla en fazla %15 olarak uygulanmalıdır.
“EZİYET YÖNETMELİĞİ İPTAL EDİLSİN”
Aile hekimliği ödeme yönetmeliğinin hem çalışanların haklarında hem de toplumun sağlık hizmetlerinde kayıplara yol açtığı belirtilerek, “Eziyet Yönetmeliği” olarak tanımlanan düzenlemenin iptali istendi. Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi, bir yıldır süren mücadelelerinin devam edeceğini, toplumun sağlık hakkı için kararlılıkla eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 02“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”
- 03POLİSLER ÇAY KENARINDA TEK TEK BİLGİLENDİRDİ
- 04KAPLAN’DAN RAMAZAN MESAJI
- 05SAADET’TEN BATSO’YA ZİYARET
- 06KARDEŞ ŞEHİR İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
- 07İLHAN TAŞKIRAN’A ULUSLARARASI GÖREV
- 08FATMA ŞAHİN’DEN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
- 09PARK AYDINLATMA SİSTEMLERİ GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 1035 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 11TEMİZLİK KAMPANYASI 3 MAHALLEDE DEVAM ETTİ
- 12Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 13CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 14HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 15NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU




Henüz Yorum yok