DENGBÊJ EVİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI
DENGBÊJ EVİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI
Batman Belediyesi, sözlü edebiyatta önemli bir yere sahip olan ve geçmişi geleceğe taşıyan dengbêjlik kültürünü yaşatmak ve dengbêjleri halkla buluşturmak için Salih Özdemir Parkında bulunan binayı Dengbêj Kültür Evi olarak hizmete sundu.
Batmanlı dengbêjlerin sanatlarını icra etmeleri için uygun yer hazırlayan Batman Belediyesi, Dengbêj Kültür Evi sayesinde kültürümüzde önemli bir yere sahip olan dengbêjlik kültürünü yaşatacak.
Batmanlı Dengbêjler, her hafta Cumartesi günü dengbêjler evinde canlı müzikle Batmanlılarla buluşurken her hafta Cuma günü ise Batman’a bağlı ilçe ve köylerde organize edecekleri şevberk programlarıyla vatandaşlarla bir araya gelme imkânı bulacaklar.
Dengbêj Kültür Evi’nde bir araya gelen dengbêjler, birbirinden güzel klamları seslendirerek dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken dengbêjlik geleneğinin sürdürülmesine katkı sağlıyor.
Dengbêjler evinde buluşan ve aralarında bölgenin tanınan dengbêjlerinden; Salihê Qubînî, Perîxana Şirnexî, Faiqê Kififî, Zîneta Koçer, Evdilê Koçer, Ehmedê Xîyî, Muzaferê Celdekî, Ezîzê Koçer, Evdilê Reşikî, Hesenê Elikî ve Hozan Hadî, seslendirdikleri klamlarıyla her hafta Cumartesi günleri hayranlarına müzik ziyafeti yaşatacaklar.
Dengbêjler adına konuşan Ehmedê Xîyî yaptığı açıklamada, yüzyıllardır bölgede süren bir geleneği sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
Dengbêjliğin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Dengbêj Xîyî: "Batman merkez ve bağlı ilçelerde önemli bir kültürü yaşatmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Bu güzelliklerin devam etmesi için belirli aralıklarla bu tür programları düzenlemeyi planlıyoruz. Dengbêjlik, bizim kültürümüzün önemli bir değeridir. Bu kültürü sürdürmemize imkân sağlayan Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 02İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 03MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 04YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 05KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 07KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 08HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 09BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 10BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 11GENÇ ASKON’DAN GARNİZON KOMUTANINA ZİYARET
- 12AK PARTİ İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT
- 13BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR
- 14LEYLA KASIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
- 15BATMAN’IN TALEPLERİ BAKAN BAYRAKTAR’A İLETİLDİ




Henüz Yorum yok