TÜMSİAD "İş Adamları Tedirgin"
TÜMSİAD Batman şube Başkanı Kamil Biçici’ 25 Eylül’de kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumuyla alakalı bir basın açıklaması yaptı.
Biçici açıklamasında; Hafta başında kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumu bölgedeki dengeleri değiştirecek şekilde ortaya yeni bir gündem meydana getirmiştir. TÜMSİAD olarak Ülkemizin stratejik çıkarları bizler için çok önemlidir dedi.
Biçici; Referandumla birlikte kuzey Irak’a yapılması düşünülen ekonomik yaptırımlar arasında Habur gümrük kapısının kapatılacağı ve Kuzey Irakla ilişkilerin izole edileceği gibi haberler biz iş adamlarını tedirgin etmiştir. Ülkemiz ekonomisinin son aylarda rahatlamaya başladığı bugünlerde bu tür tedbirlerin çözüm getirmeyeceği, aksine bölge ve Ülke ekonomisini daha da zor durumda bırakacağı aşikârdır. Kuzey Irak’taki yabancı sermayeli 3 bin 13 firmanın büyük çoğunluğu bin 341’i Türk sermayedarların kurduğu firmalar. Bu firmalar yıllık ortalama 8-10 milyar dolar ihracata katkı sağlıyorlar. Bu nedenle alınacak tedbirler iş adamlarını birinci derecede ilgilendirmektedir. Karşılıklı ilişkilerin sağlıklı bir şekilde ele alınması ve konuyla ilgili İş adamlarının da görüşlerinin alınmasını tavsiye ediyoruz. Biz önümüzdeki günlerde Kuzey Irak’la artan değil azalan bir gerginlik bekliyoruz.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, önceki gün verdiği demeçte Kuzey Irak ile ticaretin süreceğini belirterek, “Rusya gibi yapamayız. Ekonomik ambargo tehlikeli bir söylem. Ticaret ve ekonomiyle ilgili faaliyetlerimize devam edeceğiz. Son Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığımız görüşmelerde de bu görüşü değiştirecek karar alınmadı”açıklamasını gayet olumlu buluyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki atılacak adımlar sağduyuyla atılır.
Siyasiler ve iş dünyasından dileğimiz içinde bulunduğumuz durumun sadece karşı taraflara değil, bize de zarar verdiğini görerek, çatışmalı, söylemlerle ilişkilerin kötüye gitmesini değil, uzlaşmacı söylemlerle, çatışmanın azalıp, normalleşmenin sağlanmasına yardımcı olmalarını beklemekteyiz. .Dedi
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI YAKASI İÇİN YENİ ULAŞIM HATTI
- 02TRAFO YATIRIMLARI HIZLANIYOR
- 032026 İKİNCİ DÖNEM HİBE BAŞVURULARI AÇILDI
- 04ANKARA’DA VEFA GECESİ
- 05YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ RADAR DÖNEMİ
- 06STM’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 07BAKAN YARDIMCISI EMİNOĞLU, VALİ CANALP’I ZİYARET ETTİ
- 08CANALP ÇİFTİ, TORU AİLESİNİN İFTAR SEVİNCİNE ORTAK OLDU
- 09TOPTAN GIDACILAR SİTESİNDE SONA DOĞRU
- 10ÜCRETSİZ EKMEK YARDIMINDAN YARARLANAN AİLELERE YENİ DESTEK
- 11REKTÖR DEMİR’İN BATMAN OBJEKTİF GAZETESİ’NİN 13. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI
- 12500 BİN RİYALLİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
- 13VALİ CANALP'TAN OBJEKTİF'E 13. YIL KUTLAMASI
- 14VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 15DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK




Henüz Yorum yok