Pamukçu’dan ‘Aşı’ açıklaması
Açıklamasında aşıların insan hayatındaki önemine dikkat çeken Pamukçu, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bu senenin temaları, özellikle de içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisine vurgu yapmak amacıyla, ‘Aşılar Bizi Yakınlaştırır’ ve ‘Yeni Aşılar Yeni Umutlar’ olarak belirlenmiştir. Ülkemizde, 1981 yılında Genişletilmiş Bağışıklama Programı başlatılmış olup, program kapsamında çocukluk çağı aşılama takvimimizde 13 hastalığa (boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, verem, çocuk felci, suçiçeği, hepatit A, hepatit B ile S. pneumoniae ve H.influenzae tip b’ye bağlı invaziv hastalıklar karşı aşı uygulaması yapılmaktadır.” dedi.
Mehmet Hakan Pamukçu
“Çocuklar aşı sayesinde sakatlık ve ölümlerden korunmakta”
Aşının ülkedeki tüm çocuklara ve risk grubunda olan erişkinlere ücretsiz olarak uygulandığını anımsatan Pamukçu şöyle dedi:
“Aşılama takvimini tamamlayan bir çocuk; difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği ve aşı ile önlenebilen hastalıklarla oluşan karaciğer iltihabı, karaciğer yetmezliği, siroz ve karaciğer kanserinden, yaygın verem hastalığından, menenjitten, zatürreden, orta kulak iltihabından ve tüm bu hastalıklar sonucu oluşabilecek sakatlık ve ölümlerden korunmaktadır. Ülkemizde uygulanmakta olan bebeklik ve çocukluk dönemi aşı takvimi, Bağışıklama Bilimsel Danışma Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda ve dünyadaki bilimsel gelişmeler takip edilerek oluşturulmaktadır.”
“Covid-19’un üstesinden aşı sayesinde gelinecek”
Çocuk felci hastalığının 20 yıldır ülkede görülmediğini vurgulayan Pamukçu, “İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreç, ‘Aşılara Umut Bağlama’nın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Covid-19 pandemisinin de eninde sonunda aşılar sayesinde üstesinden gelinecektir. Aşılama hizmetleri her çocuğun hakkıdır, yüksek aşılama oranlarına ulaşmak başta birinci basamak sağlık hizmetleri ve güçlü sağlık uygulamalarını gerektirir. Rutin aşılama hizmetleri yaşamın başlangıcında sağlık hizmetlerine erişim için en erken temas noktasıdır ve her çocuğa hayatının en erken döneminden yaşlanıncaya kadar sağlıklı bir yaşam şansı sunar. Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 02PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 03OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 04BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 05KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 06BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 07PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
- 08Final Fest 5 Batman’da Coşkuyla Gerçekleşti
- 09ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 10Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 11Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 12BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 13Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 14RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 15ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ




Henüz Yorum yok