İL BAŞKANI YILMAZ’DAN ESNAF KREDİLERİ İÇİN ACİL ÇAĞRI
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte esnafın her geçen gün daha zor koşullarda ayakta kalmaya çalıştığını belirterek hükümete önemli uyarılarda bulundu.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 1 Ocak itibarıyla Resmî Gazete’de yayımlanan düzenleme kapsamında SGK ve Maliye borcu bulunan esnaflara Esnaf Odası ihtiyaç kredisinin verilmeyecek olmasının, sahadaki binlerce işletme sahibini daha da çıkmaza sürükleyeceğini söyledi.
Esnafın zaten yüksek kira, artan maliyetler ve durgun piyasa nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını hatırlatan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz “Ekonomi giderek daralıyor, alım gücü düşüyor. Esnafımız en temel giderlerini bile karşılamakta zorlanırken bir de SGK veya Maliye borcu var diye ihtiyaç kredilerinden mahrum bırakılması kabul edilemez. Bu borçlar zaten esnafın içinde bulunduğu zor şartların bir sonucudur. Borcu nedeniyle cezalandırılan değil, desteklenen bir esnaf politikası uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.
İl Başkanı Yılmaz, hükümete ve ilgili kurumlara yeni yılda yürürlüğe giren bu uygulamanın gözden geçirilmesi, borcu bulunan esnaf için özel yapılandırma ve kolaylaştırılmış kredi imkânlarının sağlanması çağrısında bulundu.
“Esnafımız bu ülkenin omurgasıdır. Bugün desteklenmezlerse yarın kepenkler birer birer kapanacak. DEVA Partisi olarak çözüm önerilerimiz hazır; ekonomiyi ayağa kaldıracak, esnafı nefes aldıracak politikaları hayata geçirmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 02ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 04OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 05TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 06WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI
- 07"SUSMADIM" OKURLA BULUŞUYOR
- 08EZİDİLERLE BAYRAM BULUŞMASI
- 09YILMAZ “DERHAL ÖNLEM ALINMALI”
- 10EĞİTİMDE ŞİDDET ALARMI : BATMAN’DA SERT TEPKİ
- 11KORİK’TE YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 12EĞİTİMDE ALARM : ÖĞRETMENLER HEDEF Mİ OLUYOR? BATMAN’DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ
- 13DOĞA İÇİN KRİTİK EĞİTİM TOPLANTISI
- 14GAZETECİ TUNÇ'TAN "SUSMADIM" KİTABI
- 15"Okul güvenliği Türkiye’nin bir numaralı gündemidir"




Henüz Yorum yok