BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI SONUÇLANDI
Batman Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Atığını Getir, Ödülünü Götür’ sloganıyla düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması kapsamında, vatandaşlar evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları geri dönüşüme kazandırmaya davet edildi.
Yarışmada en fazla atık yağ getiren katılımcılar ödülleri, Valimiz Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü/ Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muzaffer Özkan tarafından verildi.
BİTKİSEL ATIK YAĞLAR TOPLANACAK, DOĞA KORUNACAK
Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, etkinliğin temel amacının özellikle evsel bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin önüne geçmek ve doğayı korumak olduğunu vurgulayarak “Bitkisel atıklar doğaya ve suya ciddi zarar vermektedir. Özellikle 1 litre atık yağın, 1 milyon litre içme suyunu kirletebildiği düşünüldüğünde bu yarışma, hem çevresel farkındalık oluşturmak hem de geri kazanım yoluyla ekonomiye katkı sağlamak açısından önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilerleyen süreçte okullar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde benzer kampanyalar düzenleyerek çevresel farkındalığı artırmayı hedefliyor.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 02ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 03324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 04DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 05GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 06NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ
- 07MİNİK YÜREKLERDEN GAZZE’YE UMUT
- 08KADINA ŞİDDETE KARŞI TOPLUMSAL UYANIŞ
- 09BAHÇELİEVLER’DE SİLAHLI PANİK
- 10“SAHAMIZ KAPANMASIN, TAHRİKLERE KAPILMAYALIM”
- 11PETROLSPOR CEZAYA TAKILMADI 4-1
- 12PETROL-İŞ, ''TPAO'DA LİYAKAT YOK SAYILIYOR''
- 13KUYTUL, BATMAN’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 14PWK’den Dünya Anadil Günü mesajı : “Dilimiz varlığımızdır”
- 15MÜSİAD BATMAN'DAN ANLAMLI İFTAR




Henüz Yorum yok