MAHALLE SAKİNLERİ TANDIR İSTİYOR
MAHALLE SAKİNLERİ TANDIR İSTİYOR
Kardelen mahallesinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların ekmeği ucuza mal etmek için yaptıkları binlerce lira değerindeki tandırlar dört ay önce yıkılmıştı . Mahalle sakinleri daha düzenli ve kullanışlı tandırların yapılması için yetkililerden yardım talep ediyorlar.
3.5 yıl önce Kardelen mahallesine taşınan site sakinleri fırınlardan ekmek alacak imkânları olmadığı için boğazlarından kısarak binlerce liraya tandır yaptıklarını belirten Kardelen Mahallesi sakinleri 4 ay önce tandırlarının yıkımın kendilerini mağdur ettiğini söylediler.
Tandır sahiplerinden Hüseyin Aksoy , tandırlarımız 4 ay önce yıkıldı, “ Tandırı yapmak için çok çaba sarf ettim. Çok masraf yaptım. Bize danışmadan, rızamızı almadan yıktılar. Bizi mağdur ettiler. Biz tandırlarımız sayesinde ucuz ekmeğe sahip oluyorduk. Şimdi ne yapacağız”
Diğer bir tandır sahibi Songül keskin , yoksul oldukları için tandır yaptıklarını, tandırlarının yıkılmasıyla büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Artık ucuz ekmek alamayacaklarını belirten Aksoy zararlarının karşılanmasını, mahallede kendileri için uygun yerlerde tekrar tandırların yapılmasını istedi.
Tandırların madde bağımlıların meskeni haline geldiği iddiası üzerine yapılan şikâyet doğrultusunda yıktırıldığını belirten Mahallelli, bunun mağduriyet oluşturacağını söyledi.
DAHA KULLANIŞLI TANDIRLAR YAPILSIN

Kardelen Mahallemizde ikamet eden bizler ekmek ihtiyaçlarını kendi yapmış oldukları tandırlardan karşılamaktayız . Bazı şikâyetler üzerine mahallemizde bulunan tandırların hepsi belediye tarafından yıkımı yapıldı. Bu yıkımla beraber mahallenin büyük bir mağduriyet yaşadı . Daha fazla mağduriyetlerin olmaması için gerek Valimizden gerekse belediye başkanımızdan daha düzenli ve kullanışlı yeni tandırların yapılması noktasında yardımlarını talep ediyoruz." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 02İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 03BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 04Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”
- 05SERDAR TUNCER BATMAN’DA GENÇLERLE BULUŞTU
- 06TRAFİK KONTROL MERKEZİ İNCELENDİ
- 07Milletvekilleri Nasıroğlu ve Keleş’ten İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret
- 08HAVALİMANI OCAK’TA 71 BİN YOLCUYU AĞIRLADI
- 09KAÇAK MISIR EKİMİ ELEKTRİK KAYIPLARINI ARTIRDI
- 10MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 2. ETABI TANITILDI
- 11Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 12KANALİZASYON BACASINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 13DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 14Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 15BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU




Henüz Yorum yok