
“CAZİBELİ SU TEMİN SİSTEMİNE GEÇİYORUZ”
Batman’daki su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı amacıyla düzenlenen İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Ekrem Canalp başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri ile teknik uzmanlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ekrem Canalp, suyun, insan hayatının üç temel ihtiyacından biri olduğunu vurgulayarak “Suyun yönetilmesi kadar korunması da büyük önem taşımaktadır. Batman’da bütüncül bir su yönetimi anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.
“KÖYLERİN YARISI YERALTI SUYUNA BAĞIMLI”
Vali Canalp, Batman’da 293 köy bulunduğunu ve bu köylerin yaklaşık yarısının içme suyunu yeraltı sondajlarıyla temin ettiğini belirtti. İlçe ve belde belediyelerinin de büyük oranda yeraltı suyuna bağımlı olduğunu dile getiren Vali Canalp, bu durumun ciddi bir elektrik maliyeti oluşturduğuna dikkat çekerek “Batman’da su temini için yıllık yaklaşık 300 milyon TL’lik elektrik tüketimi söz konusu. Bu hem ekonomik hem de sürdürülebilirlik açısından büyük bir yük” dedi.
“CAZİBELİ SU TEMİN SİSTEMİNE GEÇİYORUZ”
Vali Canalp, bu maliyetin azaltılması ve suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla Silvan ve Garzan Barajlarını kapsayan iki büyük projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek “Silvan Barajı’ndan saniyede yaklaşık altı metreküp su temin edeceğiz. Bu suyu çelik borularla arıtma tesisine taşıyıp, tek merkezden tüm köy, belde, ilçe ve il merkezine dağıtacağız. Aynı şekilde Garzan Barajı çıkışında da bir arıtma tesisi kuracağız. Bu iki proje sayesinde Batman’ın nüfusunun %90’ına elektrik tüketmeden, doğal cazibeyle su temini mümkün hale gelecek” dedi.
Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür yardımcısı Mahir Özcan tarafından yürütülen su yönetimi politikaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden Uzman Burak Ekinci tarafından Su Verimliliği Yönetmeliği hakkında sunum gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Ekrem Canalp’ın yanı sıra; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan, Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Abdullah Muratoğlu, DSİ, İller Bankası, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları, Orman İşletme, Doğa Koruma ve Milli Parklar, OSB Müdürlüğü, Batman Belediyesi ile diğer ilgili kurumların yöneticileri ve uzman personeli katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok