KAYIP YAKINLARININ 600. BULUŞMASI
İnsan Hakları Derneği ile kayıp yakınları, ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemlerinin 600'üncü haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
Basın açıklamasını Şube Eş Başkanı Av. Rumeysa Deniz Kaya okudu. Kaya, “Şubemiz 31 Ocak 2009 yılından bugüne inatla ve ısrarla ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ sloganıyla kayıp yakınları ve annelerimizin öncülüğünde 600 haftadır bu alanda mücadele sürdürmektedir. Çünkü canlıların; eşitliğe, özgürlüğe, barışa, sevgiye, ekmeğe, suya, kitaba, yeşile gereksinimleri olduğu gibi ölülerin de gereksinimleri vardır. Kefene, toprağa, mezara, kırmızı karanfillere. Bu nedenle devlet artık bu kayıp gerçeğiyle acilen yüzleşmelidir. İnsan hakları savunucuları ve kayıp yakınları tarafından İstanbul, Diyarbakır, Batman, İzmir gibi pek çok kentte adalet talebiyle uzun yıllardır eylemler düzenlenmektedir. Bugün itibariyle İstanbul’da 966, Diyarbakır’da 764 ve şubemizin 600’üncü haftasına ulaşan kayıp yakınları eylemi kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.
Biz insan hakları savunucuları ve kayıp yakınları olarak çeyrek asırlık mücadelemizin 600. haftasında buradan bir kez daha sesleniyoruz; her şeyden önce zorla kaybettirilenlerin akıbetleri ortaya çıkarılmalı ve zorla kaybedilenlerin bulunması, faili meçhul cinayetler sonucu katledilenlerin faillerinin ortaya çıkarılması için devletin tüm arşivlerini açması gerekmektedir. Bu topraklarda bir daha benzer acıların yaşanmaması, hakikatlerin ortaya çıkarılması ve toplumsal barışın tesisi için ‘Geçmişle Yüzleşme ve Hakikatleri Araştırma Komisyonu’ kurulmasını talep ediyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
- 02KUDRET CAMİİ’NDE GÖNÜL SOFRASI KURULDU
- 03RAMAZAN’DA UÇACAKLARA HAVALİMANI HATIRLATMASI
- 04Petrol-İş’ten Viking’te Sendikalaşma tepkisi : “Baskılar bizi yıldıramaz”
- 05ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ
- 06NÛBİHAR DERNEĞİ ANADİL GÜNÜ’NÜ KUTLADI
- 071,5 AYDA 2 MİLYONU AŞKIN YOLCU TAŞINDI
- 08“BUGÜN İHTİYACIMIZ OLAN AYRIŞMA DEĞİL DAYANIŞMADIR”
- 09RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 3 KİŞİ TUTUKLANDI
- 10AK PARTİ'DE “İFTARA 5 KALA” DAYANIŞMASI
- 11YILMAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
- 12Zehir taciri Batman'a girmeden yakalandı
- 13ÇİFTÇİ: YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN
- 14“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 15Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?




Henüz Yorum yok