Esnaftan Batman halkına çağrı
Ülkede gün geçtikçe büyüyen sermaye, market zincirleri ile AVM’ler yanında artık rekabet edemeyerek duruma gelen küçük esnaf kepenk kapatma aşamasına gelmiş durumda.
Bölgede cereyan eden olumsuz olaylardan dolayı kepenk kapatmalar da yaşanırken, küçük esnafın mağduriyeti de iki kat artıyor.
Batman’da yaklaşık son bir yıl içerisinde AVM’lere karşı direnemeyen 220 esnafın kepenk kapattığı öğrenildi.
Yaşanan bu olumsuz duruma karşı Batman’ın değişik yerlerine brandalar asan ve el broşürleri dağıtan Batman esnafı, Batman’ halkından esnafa ve marketlerine sahip çıkılmasını istedi.
Dağıtılan el ilanlarında “Batman’ın marketine sahip çık. Paranız şehrinizde kalsın. Marketine, esnafına sahip çık Batman! Esnafın, marketçin büyük bir sıkıntıda sen de el at, sen de alışverişini yerli marketinde yap ki marketin, bakkalın, esnafın kazansın ve büyüsün ki hepimizin işi büyüsün. Gücümüze güç, memleketimize güç katalım. Son zamanlarda her sokak başında açılan yerli olmayan ulusal marketler, marketçimize, zücaciyecimize, manavcımıza, elektronikçimize, oyuncakçımıza büyük bir iş durgunluğuna sebep olmakta. Bunu hepimiz de biliyoruz ki bu bir zincir, hepimiz birbirimize bağlıyız. Bu yüzden siz değerli Batman halkının, marketçisine, esnafına sahip çıkması gerekiyor.” ifadelerine yer verildi.
Asılan brandalarda ise “Batmanlılar yerli marketine sahip çık, işsizlik durgunluk son bulsun. Ulusal marketlere son!” yazıları yer aldı.
İşlerinde yaşanan olumsuz gidişata dur demek için böylesi bir çağrıda bulunduklarını ifade eden esnaf, bu konuda Batmanlılardan destek beklediklerini dile getirdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
- 02KUDRET CAMİİ’NDE GÖNÜL SOFRASI KURULDU
- 03RAMAZAN’DA UÇACAKLARA HAVALİMANI HATIRLATMASI
- 04Petrol-İş’ten Viking’te Sendikalaşma tepkisi : “Baskılar bizi yıldıramaz”
- 05ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ
- 06NÛBİHAR DERNEĞİ ANADİL GÜNÜ’NÜ KUTLADI
- 071,5 AYDA 2 MİLYONU AŞKIN YOLCU TAŞINDI
- 08“BUGÜN İHTİYACIMIZ OLAN AYRIŞMA DEĞİL DAYANIŞMADIR”
- 09RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 3 KİŞİ TUTUKLANDI
- 10AK PARTİ'DE “İFTARA 5 KALA” DAYANIŞMASI
- 11YILMAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
- 12Zehir taciri Batman'a girmeden yakalandı
- 13ÇİFTÇİ: YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN
- 14“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 15Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?




Henüz Yorum yok