GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
Basın özgürlüğü kadar, sorumlu habercilik de önemlidir.
Batman basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, Batman Haber Ajansı’nda yayımlanan bir haber ve kullanılan görseller nedeniyle başlatılan soruşturma girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Uyanık, basın özgürlüğüne dikkat çekerken, sürecin karşılıklı diyalogla yürütülmesinin daha sağlıklı olacağını vurguladı.
Başkan Uyanık, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Batman Haber Ajansı’nda yayımlanan bir haber ve habere eşlik eden görseller nedeniyle ilgili kurumlarca başlatıldığı belirtilen soruşturma girişimine dair kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama yapılması gereği doğmuştur. Söz konusu haberde kullanılan fotoğrafın, haber içeriğiyle doğrudan bağlantılı olmaması bir eksiklik olarak değerlendirilebilir. Ancak bu durum, haberin genel çerçevesini ve konunun kamuoyuna duyurulmasının önemini ortadan kaldırmaz.
Basın, kamu yararını gözeterek toplumsal sorunları gündeme taşıma görevini yerine getirirken, elbette ki haber dili ve görsel kullanımı konusunda daha titiz davranmalıdır. Bu konuda tüm meslektaşlarımızın daha dikkatli olması gerektiğini vurguluyoruz. Ancak öte yandan, basın mensuplarının gündeme taşıdığı bir konu üzerinden soruşturma girişiminde bulunulması, gazetecilik faaliyetlerine yönelik bir baskı algısı yaratabilir. İlgili kurumların, böyle durumlarda öncelikle haberi yapan gazeteciyle iletişime geçerek, haberin içeriği hakkında bilgi alması ve süreci karşılıklı diyalogla yürütmesi daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.
Uyuşturucuyla mücadele , toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Emniyet ve diğer yetkili kurumların bu konudaki özverili çalışmaları takdirle karşılanmakta, bu mücadelenin yanında olmak basının da görevi olarak görülmektedir. Aynı şekilde basının bu konulara dikkat çekmesi de, toplumun bilinçlendirilmesi adına önemli bir işlev taşımaktadır.
Son olarak, Batman Haber Ajansı’na yönelik başlatılan soruşturma girişiminin üzüntüyle karşılandığını ifade ederken; basın özgürlüğünün korunması kadar, doğru ve sorumlu habercilik anlayışının da önemsenmesi gerektiğine inanıyoruz. Basın mensuplarının görevlerini özgürce yerine getirebilmeleri, demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından vazgeçilmez bir değerdir. Tüm tarafları yapıcı bir diyalog ve sağduyulu yaklaşıma davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 02Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 03Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 04İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 05Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 06NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 07PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 08EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 09PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 10BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 11KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 12'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 13HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 14İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 15Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu




Henüz Yorum yok