“1960 DARBESİ KARA BİR LEKEDİR”
AK Parti Batman İl Başkanlığı, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 65. yıldönümünde ‘27 Mayıs: Cuntacılık ve Vesayetin Doğuşu’ temalı bir sergi açarak Atatürk Parkı önünde basın açıklaması düzenledi.
Programa AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, il yönetimi ve partililer katıldı. Açıklamayı İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birim Başkanı Rifat Mahmut Ekmen okudu. Ekmen, 27 Mayıs 1960 darbesini Türkiye’nin demokratik tarihine vurulan ilk ve en derin darbelerden biri olarak nitelendirdi. Açıklamada, darbenin “milletin iradesine karşı kurulmuş sistemli bir kumpas” olduğu vurgulandı.
“MENDERES VE ARKADAŞLARINI RAHMETLE ANIYORUZ”
Darbede idam edilen Başbakan Adnan Menderes ile Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın rahmetle anıldığı açıklamada, Demokrat Parti’nin kalkınma hamlelerinin vesayetçi çevreleri rahatsız ettiği ifade edildi. Açıklamada, dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün darbecilerle temas kurduğu öne sürülerek, “CHP her türlü darbenin ya önünde, ya arkasında ya da yanında durmuştur” denildi.
“VESAYETÇİ ZİHNİYET HÂLÂ DİRİ”
AK Parti, vesayet mekanizmalarına karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti. Açıklamada, “Vesayetçi zihniyet farklı adreslerde yaşamaya devam ediyor. Öğrenci olayları, sokak eylemleri ve darbe çağrısı içeren söylemler bunun göstergesidir” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın sonunda, “Bu ülkenin vesayetçi ve cuntacı zihniyete feda edecek bir dakikası bile yoktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demokrasi mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” mesajı verildi.

Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 02ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 03324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 04DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 05GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 06NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ
- 07MİNİK YÜREKLERDEN GAZZE’YE UMUT
- 08KADINA ŞİDDETE KARŞI TOPLUMSAL UYANIŞ
- 09BAHÇELİEVLER’DE SİLAHLI PANİK
- 10“SAHAMIZ KAPANMASIN, TAHRİKLERE KAPILMAYALIM”
- 11PETROLSPOR CEZAYA TAKILMADI 4-1
- 12PETROL-İŞ, ''TPAO'DA LİYAKAT YOK SAYILIYOR''
- 13KUYTUL, BATMAN’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 14PWK’den Dünya Anadil Günü mesajı : “Dilimiz varlığımızdır”
- 15MÜSİAD BATMAN'DAN ANLAMLI İFTAR




Henüz Yorum yok