“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, Tüpraş Batman Rafinerisi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla, toplu iş sözleşmesi sürecindeki düşük ücret teklifine sert tepki gösterdi.
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, teklifin çalışanları ciddiye almayan bir anlayışın ürünü olduğunu söyledi.

Sendika, sabah işe 2 saat geç gitme eyleminin 4. gününde olduklarını hatırlatarak, bu sürecin sadece bir maaş pazarlığı değil; emeğe, alın terine ve adalete saygı mücadelesi olduğunu vurguladı. Tüpraş’ın milyarlarca lira kazanç sağladığını belirten Başkan Akkuş, bu başarının arkasında ağır ve tehlikeli koşullarda çalışan binlerce işçinin emeği olduğunu söyledi. “Yangın riski, patlama tehlikesi ve kimyasal maddelere rağmen çalışanlar bu ülkenin enerji damarlarını ayakta tutuyor” dedi.
“GERÇEKÇİ VE ONURLU TEKLİF BEKLİYORUZ”
İşverenin sunduğu teklifin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Akkuş, talepler karşılanana kadar eylemlerin süreceğini ve gerekiyorsa yeni adımlar atılacağını belirtti. Tüpraş yönetimine çağrıda bulunarak “Çalışanınıza hak ettiğini verin” dedi. Açıklamanın sonunda, mücadelelerinin yalnızca Tüpraş işçisinin değil, emeğin ve adaletin mücadelesi olduğunu vurgulayan Akkuş, “Sonuna kadar direneceğiz” mesajını verdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 02KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 03PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0411 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 05NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 06BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 07VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 08ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 09324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 10DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 11GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 12NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ
- 13MİNİK YÜREKLERDEN GAZZE’YE UMUT
- 14KADINA ŞİDDETE KARŞI TOPLUMSAL UYANIŞ
- 15BAHÇELİEVLER’DE SİLAHLI PANİK




Henüz Yorum yok