Gripten Korunmak Ýçin Portakal Suyu Ýçin
Kýþ aylarýnda, soðuk algýnlýðý ve grip gibi üst solunum yolu hastalýklarýnda belirgin bir artýþ görülüyor. Uzmanlar hastalýktan korunmak için içeriðinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor.
Havalarýn soðumasýyla birlikte baðýþýklýk sistemi zayýflayan kiþilerde üst solunum yolu hastalýklarýnda önemli bir artýþ gözleniyor. Uzmanlar, soðuk kýþ günlerinde vücudun direncini artýrmak için içeriðinde bol miktarda vitamin olan meyve sularýnýn tüketilmesini öneriyor. Özellikle C vitamininin baðýþýklýk sistemi üzerinde önemli bir etkisi olduðunu ifade eden uzmanlar, bir bardak portakal suyunun her gün tüketilmesi gerektiðini vurguluyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Saðlýk Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Neriman Ýnanç, vücutta yapýmý mümkün olmayan ve dýþarýdan alýnan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasýyla özellikle gribal hastalýklara davetiye çýkarýldýðýný belirtti. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeþitli mineralleri içeren portakal suyunun soðuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerektiðini vurgulayan Ýnanç, her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kiþinin hastalýktan korunacaðýný söyledi.
Yetiþkin bir insanýn günlük ortalama 60 mg civarýnda C vitaminine ihtiyacý olduðunu söyleyen Ýnanç, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacýný karþýlamaya yettiðini belirtiyor.
Yazarlar
- 01Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 11 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 14Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 15Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMAN ÝÇÝN KRÝTÝK BÜTÇE ZÝRVESÝ
- 02ÝLAÇ ERÝÞÝMÝNDE SORUNLAR YAÞANIYOR
- 03MAVÝ-YEÞÝL’DE ÇALIÞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDÝYOR
- 04YILMAZ’DAN ÇÝFTÇÝLER GÜNÜ MESAJI
- 05KOCALAR’DA 9,5 KÝLOMETRELÝK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 06MÝLLETVEKÝLÝ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMÝSYONLARINA ÜST SINIR GETÝRÝLSÝN”
- 07KENTÝN YEÞÝL ALANLARI BAÞTAN SONA ELDEN GEÇÝRÝLÝYOR
- 08HEM ÝL BÝRÝNCÝSÝ HEM TÜRKÝYE 9’UNCUSU!
- 09BATMAN GÜÇLÜ AÝLE YAPISINDA ÝLK 3'TE
- 10BATMAN-ÞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 11GENÇ ASKON’DAN GARNÝZON KOMUTANINA ZÝYARET
- 12AK PARTÝ ÝL BAÞKANI ÞANSÝ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT
- 13BATMAN’DA ÜRETÝYOR, AMERÝKA VE AVRUPA’YA ÝHRAÇ EDÝYOR
- 14LEYLA KASIM ÝÇÝN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDÝ
- 15BATMAN’IN TALEPLERÝ BAKAN BAYRAKTAR’A ÝLETÝLDÝ




Henüz Yorum yok