Batman’da husumetli aileler barıştırıldı
Batman’ın Sason ilçesinde Çelik ve Öter aileleri arasında, trafik kazası sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet, kanaat önderleri ile devlet yetkililerinin araya girmesiyle barışla neticelendi.
Çelik ve Öter aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için bölgedeki bazı kanaat önderleri ile Sason Kaymakamı Tekin Dündar ve bazı yetkililer girişimlerde bulundu. Girişimlerin sonuç vermesiyle her iki ailenin önde gelenleri barışmayı kabul etti. Bunun üzerine ilçede bir barış yemeği verilerek merasim düzenlendi.
Yapılan merasime Kaymakam Tekin Dündar, Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, İlçe Emniyet Amiri Kemal Avcı ve ilçe kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanan merasimde dualar edildi. Ardından Çelik ve Öter ailelerinin fertleri birbirleriyle helalleşti.
Barış merasiminde bir konuşma yapan Kaymakam Tekin Dündar, yaşanan trafik kazası sonucu hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.
Vefat eden vatandaşı geri getirmenin bir daha mümkün olmadığını söyleyen Dündar, şöyle konuştu: "Ancak bu hadiseyi başka tatsızlıklara vesile kılmamak da her iki ailemizin ve topyekûn bizlerin elindedir. Bugün de bu olumlu iradeyi beyan etmek ve karşılıklı helalleşmek üzere burada toplandık. Bu olayın sadece bir kaza olduğunun bilincinde olup, bu helalleşme iradesini gösteren her iki ailemize ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca buna vesile olan tüm ailelerimize, aile büyüklerine, değerli kanaat önderlerine ve emeği geçen herkese de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, inşallah böyle elim olayların bir daha yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 02KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 031,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 04BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 05Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 061955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 07FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 08ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 09ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 10JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE
- 11EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 12ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 13KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 14Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 15TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ




Henüz Yorum yok