Gripten Korunmak Ýçin Portakal Suyu Ýçin
Kýþ aylarýnda, soðuk algýnlýðý ve grip gibi üst solunum yolu hastalýklarýnda belirgin bir artýþ görülüyor. Uzmanlar hastalýktan korunmak için içeriðinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor.
Havalarýn soðumasýyla birlikte baðýþýklýk sistemi zayýflayan kiþilerde üst solunum yolu hastalýklarýnda önemli bir artýþ gözleniyor. Uzmanlar, soðuk kýþ günlerinde vücudun direncini artýrmak için içeriðinde bol miktarda vitamin olan meyve sularýnýn tüketilmesini öneriyor. Özellikle C vitamininin baðýþýklýk sistemi üzerinde önemli bir etkisi olduðunu ifade eden uzmanlar, bir bardak portakal suyunun her gün tüketilmesi gerektiðini vurguluyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Saðlýk Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Neriman Ýnanç, vücutta yapýmý mümkün olmayan ve dýþarýdan alýnan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasýyla özellikle gribal hastalýklara davetiye çýkarýldýðýný belirtti. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeþitli mineralleri içeren portakal suyunun soðuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerektiðini vurgulayan Ýnanç, her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kiþinin hastalýktan korunacaðýný söyledi.
Yetiþkin bir insanýn günlük ortalama 60 mg civarýnda C vitaminine ihtiyacý olduðunu söyleyen Ýnanç, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacýný karþýlamaya yettiðini belirtiyor.
Yazarlar
- 01Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 06ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 10Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 11 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 14Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 15Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 01BAKAN BAK, BATMAN’A GELÝYOR
- 02BAKAN BAK, BATMAN’A GELÝYOR
- 03“BATMAN ÞEHÝR HASTANESÝ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 04EKÝNCÝ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM ÝÇÝN KÖPRÜ OLACAÐIZ”
- 05235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 06TEMÝZ BÝR BATMAN ÝÇÝN SAHADALAR
- 07ÇÝFT ÇEVRE YOLU ÝÇÝN BÜYÜK ADIM
- 08BARO BAÞKANI ÇAKAN, HAKKARÝ BAROSU’NUN AÇILIÞINA KATILDI
- 09BAÞKAN GÜNEÞ, DÝYALOG GÜÇLENDÝRME TOPLANTISINA KATILDI
- 10BAÞKAN GÜNEÞ, DÝYALOG GÜÇLENDÝRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAÞKAN GÜNEÞ, DÝYALOG GÜÇLENDÝRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12YANGINDAN ZARAR GÖREN FÝRMALARA GEÇMÝÞ OLSUN ZÝYARETÝ
- 13“UYUÞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELÝ”
- 14Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlý Ziyaret
- 15VALÝ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “ÝRADE BÝZÝM, ZAFER BÝZÝM”




Henüz Yorum yok