mutasyonlu virüse rastlanmadı
Okul binasında incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, Kültür Mahallesi’nin yeni eğitim öğretim yılında liseye kavuşacağını söyledi.
4 katlı eğitim yuvasının özel okul olarak Batman’a hizmet verdiğini belirten Vali Şahin, “Kültür Mahallesi’nde okula ihtiyacımız var. Bir dizi görüşme sonrası Vakıfbank, bu eğitim binasını Milli Eğitim Bakanlığına hibe etti. Desteğini gördüğümüz Milli Eğitim Bakanımıza, Vakıf Bankasının kıymetli yönetim kuruluna ve Milletvekilimiz Ziver Özdemir’e teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir okula kavuşmuş olduk. Bir yıldır okulun boş olmasının getirdiği hasar söz konusu. Kısa süre içinde okulun tamiratını yapıp eğitim-öğretime hazır hale getireceğiz. Böylece bu bölgedeki büyük eğitim ihtiyacını da kapatmış olacağız. Eylül ayına yetiştireceğimiz okulumuzu liseye dönüştüreceğiz.” dedi.
Batman'da yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 50'nin altında
İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Batman’da Coronavirus rakamlarında ciddi bir düşüşün yaşandığını belirtti.
Batman halkının tedbirlere uyduğunu söyleyen Şahin, "Ağustos ayının ortalarında çok yüksek rakamları görmüştük. O günden itibaren aldığımız tedbirler, sıkı denetimler ve vatandaşlarımızın da hassasiyeti gerçekten çok ciddi bir düşüş oldu. Hatta öyle bir noktaya geldik ki yoğun bakım doluluk oranlarımız yüzde 50’nin altına düştü.” diye konuştu.
"Salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız"
Bir soruya ilişkin Batman’da mutasyonlu virüsün tespit edilmediğini aktaran Şahin, “Biz salgının ilk gününden itibaren sıkı karantina uyguluyoruz. Hastalanan evlere, mahallelere, köylere karantina uyguluyoruz. Böyle bir mutasyonda yakalansa bunun bulunduğu yerde yok edecek tedbirlerimiz de var. Şu an itibariyle biz tüm salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız. Yeter ki aşılamaya yeterli ilgiyi gösterelim ve tedbirlere de yani maske mesafe ve temizlik tedbirlerine uyalım. Sokağa çıkma kısıtlamalarına uyalım. Bununla beraber biz mutasyonlu halini de eski halini de yeneceğiz.” ifadelerini kullandı.
"Aşılama gayet iyi gidiyor"
Batman’da aşılama çalışmalarının sorunsuz ilerlediğini vurgulayan Vali Şahin, “Aşılama gayet iyi gidiyor. Batman olarak gayet iyi durumdayız. Zaten rakamları Bakanlığımız açıklıyor. Bir plan ve takvim var. Bu plan ve takvim çerçevesinde aşılama devam ediyor.” dedi.
Vali şahin, sırası geldiğinde Coronavirus aşısını yapacağını da sözlerine ekledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 02MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 03OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 04ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 05Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 06“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 07PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 08OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 09BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 10KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 11BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 12PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
- 13Final Fest 5 Batman’da Coşkuyla Gerçekleşti
- 14ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 15Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”




Henüz Yorum yok