
“EKONOMİYE KATKI SUNAN BİR BATMAN HEDEFLİYORUZ”
Batman’da çevre kirliliğinin önlenmesi ve atıkların modern yöntemlerle bertaraf edilmesini amaçlayan Katı Atık Düzenli Depolama Sahasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, Kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Milletvekili Nasıroğlu, projenin çevresel etkilerine dikkat çekerek, Batman’ın uzun yıllardır yaşadığı atık sorununun çözümü adına önemli bir adım atıldığını belirtti.
Milletvekili Nasıroğlu, geçmişte şehir girişlerinde kötü kokulara ve görüntülere neden olan çöp yığınlarının artık tarihe karışacağını vurgulayarak “Özellikle Tilmiz ve Beşiri yol kavşağı çevresinde yıllarca çöplerin oluşturduğu olumsuz manzaralarla karşılaşıyorduk. Bu tesisle birlikte daha temiz, daha yaşanabilir bir Batman hedefliyoruz” dedi.
Atıkların kaynağında ayrıştırılmasının önemine değinen Milletvekili Nasıroğlu “Asıl olan evlerden başlayan bir bilinçtir. Cam, kağıt, evsel atık gibi materyallerin ayrı toplanmasıyla hem çevre korunacak hem de ekonomiye katkı sağlanacaktır. Büyük şehirlerde bu sistem oturdu, Batman’da da başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Projenin sadece çevresel değil, aynı zamanda ekonomik bir boyutu da olduğuna dikkat çeken Milletvekili Nasıroğlu “Bu tür tesisler birer sanayi yatırımıdır. Atıktan enerji üretilmesi hem çevreye katkı sağlar hem de istihdam oluşturur. Her üretimin çevresel etkisi olur ancak bu etkiler doğru yönetildiğinde faydaya dönüşür. Önemli olan makul ve sürdürülebilir çözümler üretmektir.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Canalp, Milletvekili Nasıroğlu ve protokol üyeleri temel atma butonuna basarak tesisin inşaat sürecini resmen başlattı.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok