Hububatçılar bu yılki verimden umutlu
atman'daki hububatçılar, merkez ve civar köylerdeki tarlalarda buğday, arpa ve mercimek eken çiftçilerin mahsuldeki verimin yüzlerini güldüreceğini belirtti. Hububatçılar, yağışların belli aralıklarla devam etmesi halinde bu yılki verimden büyük bir artış beklediklerini kaydetti.
Hububatçı esnafı Mehmet Şirin, bu yılki yağışın istenilen düzeyde yağmasının tarlalardaki ürünlerde verimin artmasına neden olacağını, bu durumun hem çiftçiler hem de kendilerini memnun ettiğini söyledi.
"Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda"
Bu yılın bereketli bir yıl olacağını umut ettiklerini vurgulayan hububatçı Mehmet Şirin, "Diğer yıllara nazaran yağmur iyi yağdığından bu seneki ekimlerden çok umutluyuz. Tarlaları gezdiğimizde ürünlerin güzel yeşerdiğini gördük. İnşallah bereketli bir hasat yılı olacağını Allah'tan istiyoruz. Yöremizde en çok ağırlıklı olarak buğday, mercimek, arpa bir de mısır ekilmektedir. Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda, akşama kadar oturuyoruz. İnşallah yeni ürünlerin tarlalardan gelmesiyle piyasamız canlanır. İnşallah o zamana kadar virüste biter ve insanlar normal hayatına döner diye dua ediyoruz." diye konuştu.
"Çiftçiler bu yılki mahsulden umutlu"
Ekilen ürünlerin iyi durumda olduğunu ifade eden bir diğer hububatçı esnafı Mekin Ergül, "Bu sene köylüler tarlalarında ağırlıklı olarak buğday, nohut, mercimek ve arpa ektiğini gördük. Tarlalardaki ürünlerin verimi şu an itibariyle güzel. Çiftçi olarak Allah'tan biraz daha yağmur yağdırmasını istiyoruz. Bakliyatta fiyat beklentimiz şudur; buğdayda bir lira 70 kuruş, mercimekte ise dört liradır. Bu şekilde bir fiyat belirlenirse en azından çiftçilerimizin yüzü bir nebzede olsa güler." dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAÇ BİLETİ 1 TL!
- 02ŞEHADET AYI SERGİSİNE ANLAMLI ZİYARET
- 03RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 04ENGELLİLER İÇİN HAYAT DEĞİŞTİREN MERKEZ
- 05REKTÖR DEMİR, HASANKEYF'TE MİNİKLERLE BULUŞTU
- 06FIRAT: 28 ŞUBAT UTANÇ VESİKASIDIR
- 07BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI
- 08GELECEĞİN HEMŞİRELERİ MEDİCAL POİNT BATMAN’DA AĞIRLANDI
- 09EMEKLİ TOKİ’DE ÇATI YANGINI
- 10BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 1115 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 12RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 13ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 14VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 15RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI




Henüz Yorum yok