Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
Valilik, Batman Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Evde Sağlık Hastaları ile El Ele Projesi” ve “Evde Sağlık Okulu Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim programına katılan hasta yakınları için belge takdim töreni gerçekleştirildi.
Evde sağlık hizmetlerinin yalnızca hastane ortamıyla sınırlı kalmaması gerektiği anlayışıyla hayata geçirilen bu projelerle; özellikle hareket kısıtlılığı bulunan ve yatağa bağımlı yaşayan bireylerin ev ortamında, uygun koşullarda sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmakta.
Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde yürütülen; Türkiye’de ilk kez sadece Batman’da uygulanmak üzere, yatağa bağımlı yaşayan çocuk hastalar ile hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmak, konforlarını yükseltmek ve ailelerine destek olmak amacıyla yıl içerisinde 40 çocuk hastaya ve 60 yetişkin hastaya hasta yatağı desteği sağlanacak. Projenin başlangıcından bu yana ise Batman’da toplamda 645 hastaya fonksiyonel hasta yatağı hizmeti sunuldu. Açılış konuşmaları ve bilgilendirme sunumlarının ardından, eğitim programına katılan hasta yakınlarına katılım belgeleri takdim edilmesiyle program sona erdi. Programa; Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Solmaz, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Feyat Tunç, sağlık çalışanları ile hasta yakınları katılım sağladı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 02VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 03TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 04PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 05BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 06KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 07MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 08ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 09Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 12Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 13EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 14Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 15Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi




Henüz Yorum yok