
TÜZÜN “ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Tüzün, hem sağlık emekçilerine yönelik şiddeti hem de toplumda yaygınlaşan şiddet kültürünü kabul etmediklerini vurguladı.
SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün açıklamasında sağlık sistemindeki yapısal sorunların çalışanları her geçen gün daha fazla yıprattığını belirterek “Yetersiz personel, düşük ücretler, iş güvencesinin olmaması ve artan iş yükü ile karşı karşıyayız. Üstüne bir de artan şiddetle baş etmeye çalışıyoruz” dedi. Sağlık emekçilerinin hasta ve hasta yakınlarından gördüğü fiziksel şiddetin yanında, yöneticilerin mobbing uygulamaları ve ekonomik zorlukların da şiddetin diğer biçimleri olduğunu belirten Tüzün, “Bu sorunların kaynağı piyasacı sağlık politikaları ve kutuplaştırıcı siyasi dil” ifadesini kullandı.
Ayrıca, şiddetin toplumda normalleşmesini önlemek amacıyla kamu spotları hazırlanması, eğitimin her kademesinde insan hakları ve demokratik yaşam konularına yer verilmesi gerektiğini belirten Tüzün, “Bu mücadeleyi sadece işkolumuz için değil, tüm toplumun sağlığı ve huzuru için veriyoruz” dedi. Tüzün konuşmasını, “Yaşamını yitiren tüm sağlık emekçilerini saygıyla anıyor, sağlık hakkı için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” diyerek tamamladı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 02Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 03Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 04SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 06İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 08İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 09Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 10PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 11“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 12TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 13GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 14‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1552 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
Henüz Yorum yok