Terör Mağduru Öğrenciler Batman'da Sınava Girdi
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
YGS için Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın İdil ve Cizre ile Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Batman'a gelen bin 100 öğrenci, kent merkezindeki okullara dağıtıldı. Öğrenciler, sabah tek tek kontrol noktasından geçerek okula alındı. Bazı öğrenci velileri ise okul bahçesinde ve girişinde dua etti. 2 saat 40 dakika süren sınavın ardından sınavdan çıkan Mardin'in Kızıltepe ilçesinden gelen Kadir Ergüven, yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini söyledi. Her şeyden önce bir yorgunluğun üzerinde olduğunu belirten Ergüven, "Normal şartlarda dershanelerde etütler olur. Kızıltepe’de bu imkanlardan yararlanamadık. Tabi olaylar olumsuz etkiledi" dedi.
İdil ilçesinden gelen Cengiz Öklü ise sınavın güzel geçtiğini ve umutlu olduğunu söylerken, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelen Ayşe Aydın da sınavın çok güzel geçtiğini belirtti. Aydın, ”Ben Sur‘dan geldim, sınavım çok güzel geçti, bu kadar beklemiyordum. Ama gönül isterdi ki kendi memleketimde sınava gireyim. Bu da olmadı ama son zamanlarda süren çatışma ortamı da bizleri kötü etkiledi” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 02Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 03KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 04“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 0513 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 06BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 07YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 08SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 09MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 10BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL
- 11FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
- 12METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR
- 13Nasıroğlu’ndan şampiyonluk mesajı; "O kupa Batman’a gelecek!"
- 14TEMA’DAN ÇEVRE EĞİTİMİ
- 15ECOSFER HEYETİNDEN VALİ CANALP’A SERA OTB ZİYARETİ




Henüz Yorum yok