TÜZÜN “ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Tüzün, hem sağlık emekçilerine yönelik şiddeti hem de toplumda yaygınlaşan şiddet kültürünü kabul etmediklerini vurguladı.
SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün açıklamasında sağlık sistemindeki yapısal sorunların çalışanları her geçen gün daha fazla yıprattığını belirterek “Yetersiz personel, düşük ücretler, iş güvencesinin olmaması ve artan iş yükü ile karşı karşıyayız. Üstüne bir de artan şiddetle baş etmeye çalışıyoruz” dedi. Sağlık emekçilerinin hasta ve hasta yakınlarından gördüğü fiziksel şiddetin yanında, yöneticilerin mobbing uygulamaları ve ekonomik zorlukların da şiddetin diğer biçimleri olduğunu belirten Tüzün, “Bu sorunların kaynağı piyasacı sağlık politikaları ve kutuplaştırıcı siyasi dil” ifadesini kullandı.
Ayrıca, şiddetin toplumda normalleşmesini önlemek amacıyla kamu spotları hazırlanması, eğitimin her kademesinde insan hakları ve demokratik yaşam konularına yer verilmesi gerektiğini belirten Tüzün, “Bu mücadeleyi sadece işkolumuz için değil, tüm toplumun sağlığı ve huzuru için veriyoruz” dedi. Tüzün konuşmasını, “Yaşamını yitiren tüm sağlık emekçilerini saygıyla anıyor, sağlık hakkı için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” diyerek tamamladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 02ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 03KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 04Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 05TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ
- 06SANAT ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
- 07RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 08VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 09İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 10CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 11BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 127 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 13“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 14POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 15UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok