
TÜZÜN “ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Tüzün, hem sağlık emekçilerine yönelik şiddeti hem de toplumda yaygınlaşan şiddet kültürünü kabul etmediklerini vurguladı.
SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün açıklamasında sağlık sistemindeki yapısal sorunların çalışanları her geçen gün daha fazla yıprattığını belirterek “Yetersiz personel, düşük ücretler, iş güvencesinin olmaması ve artan iş yükü ile karşı karşıyayız. Üstüne bir de artan şiddetle baş etmeye çalışıyoruz” dedi. Sağlık emekçilerinin hasta ve hasta yakınlarından gördüğü fiziksel şiddetin yanında, yöneticilerin mobbing uygulamaları ve ekonomik zorlukların da şiddetin diğer biçimleri olduğunu belirten Tüzün, “Bu sorunların kaynağı piyasacı sağlık politikaları ve kutuplaştırıcı siyasi dil” ifadesini kullandı.
Ayrıca, şiddetin toplumda normalleşmesini önlemek amacıyla kamu spotları hazırlanması, eğitimin her kademesinde insan hakları ve demokratik yaşam konularına yer verilmesi gerektiğini belirten Tüzün, “Bu mücadeleyi sadece işkolumuz için değil, tüm toplumun sağlığı ve huzuru için veriyoruz” dedi. Tüzün konuşmasını, “Yaşamını yitiren tüm sağlık emekçilerini saygıyla anıyor, sağlık hakkı için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” diyerek tamamladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok