Usta öğreticiler de taşeron yasasından yararlanmak istiyor
Türkiye’nin 81 ilinden gelerek Batman’da toplanan Usta Öğreticileri Federasyon Temsilcileri, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin de taşeron sistemine alınması için basın açıklamasında bulundular.
Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan ve taşeron yasasından yararlanmak isteyen usta öğreticileri, Batman Kültür Merkezi konferans salonunda toplanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çağrıda bulundu.
Türkiye Usta Öğreticileri Federasyon Temsilcileri konuyla ilgili yaptıkları basın açıklamasında, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin de taşeron yasasından yararlanması gerektiğini belirtti.
Türkiye Usta Öğreticileri Federasyonu adına basın açıklamasını okuyan Batman İl Koordinatörü Selman Yaman, “Bakan Jülide Sarıeroğlu, ‘taşeron sistemde eklemek istediğiniz veya öneriniz var mı?’ diye soruyor. Bugünden itibaren 3 gün istekleri dinleyeceklermiş. Bizler, yıllarca Halk Eğitim Merkezlerinde emek vermiş usta öğreticilerin de bu haktan ve bu kadrodan faydalanmasını istiyoruz. Eğer bugün taşeronlara kadro verilmişse onların yaptıkları işi bizde yıllardır yapıyoruz. 10 ile 20 yıl her türlü fedakârlıkla emek vermiş usta öğreticilerin de taşeron yasasından yararlanması gerekir. Buradan hükümet yetkililerine ve sayın Çalışma Bakanına bizleri de yasadan yararlandırmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 02BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 03KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 04ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 05Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 06Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 07KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 08EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 09Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 10ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ
- 11BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 12EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 13BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 14DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 15E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ




Henüz Yorum yok