BAKAN ŞİMŞEK, BAĞ BOZUMU FESTİVALİNDEYDİ
BAKAN ŞİMŞEK, GERCÜŞ'TE BAĞ BOZUMU FESTİVALİNDEYDİ
Batman Valiliği, Gercüş Kaymakamlığı, Batman İl Özel İdaresi ve Gercüş Belediyesinin destekleriyle yapılan 'Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali' hafta sonunda yapıldı.
FESTİVALDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Batman’ın Gercüş ilçesinde yöreye has Mezrone üzümünün tanıtılması ve bağcılığın teşvik edilmesi amacıyla üçüncü “Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali” gerçekleştirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı festivalde, yerli üzüm türleri tanıtıldı, kazanlarda üzüm suyu (şıra) kaynatılarak cevizli sucuk, pestil ve pekmez gibi yöresel lezzetler hazırlandı. Bu yıl üçüncüsü yapılan festivale, Bakan Şimşek’in yanı sıra Batman Valisi Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve ilçe kaymakamları, Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.

“GERCÜŞ BUGÜN ÇOK DAHA GÜZEL”
Üzüm hasadı ve ikramıyla başlayan etkinliğin açılışını Bakan Mehmet Şimşek yaptı. Vatandaşlara Kürtçe ve Türkçe hitap eden Şimşek, burada yaptığı konuşmada, “Maşallah gerçekten bugün Gercüş çok daha güzel. Bağ bozumu festivali başlamış durumda. Biz sadece kurdeleyi keseceğiz. Bu üçüncüsü oluyor. Tekrardan tebrik ediyorum” dedi. Daha sonra Bakan Şimşek, kurdele yerine cevizli sucuk keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi. Ardından Bakan Şimşek ve davetliler, ilçe merkezinde kurulan yöresel lezzet ve ürünlerin sergilendiği stantları gezerek onları tatma fırsatı buldu.


Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI İNCELENDİ
- 02ŞAFAK’TA BAZALT YAMA ÇALIŞMASI
- 03EKMEN : "KENTLER RANTA TESLİM EDİLİYOR"
- 04BAYAM-BİR'DEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI
- 05ANIZ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
- 06VALİ CANALP: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR İHMALE İZİN VERMEYECEĞİZ”
- 07470 BİN 720 KİLOGRAM ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 08SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0976.362 KİŞİ UÇTU!
- 10“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 11ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 12ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 13MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 14OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 15ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM




Henüz Yorum yok