CANNES WORLD FİLM FESTİVALİNDEN ERGÜL'E ÖDÜL
‘Şeva Xîzê / Kumun Gecesi’ Yönetmeni Ali Ergül’e Cannes World Film Festival’den Ödül
Yönetmen Ali Ergül'ün çekimlerini 2018’de Diyarbakır, Bingöl, Batman, Erzurum, Muş, İstanbul ve Ankara'da tamamladığı Hayali orduların hikayesi (Kumun Gecesi) adlı belgeseli, Cannes World Film Festival’inde “En İyi Sosyal İçerikli Film Ödülü”nü aldı.
Batman'lı Yönetmen Ali Ergül'ün çekimlerini 2018’de Diyarbakır, Bingöl, Batman, Erzurum, Muş, İstanbul ve Ankara'da tamamladığı (Kumun Gecesi) adlı belgeseli, Cannes World Film Festival’inde “En İyi Sosyal İçerikli Film Ödülü”nü aldı.
Yönetmen Ali Ergül'ün bir çok festivalden ödülle dönen, kot kumlama işçilerinin yaşadıklarını anlattığı Kumun Gecesi (Şeva Xizê) belgeseli Cannes World Film Festivali'nden ödülle döndü.

Kumun Gecesi (Şeva Xizê), kumla kot beyazlatma atölyelerinde ölümcül silikozis hastalığına yakalanan işçilerin hikâyesine odaklanıyor. Bu hastalıktan ölen veya halen hastalığı ağır biçimde yaşayan yüzlerce işçi söz konusu. Bu konuda farkındalık yaratmaya çalışan Ergül’ün belgeselinde kot kumlama atölyelerinde çalışan işçilerin yanı sıra mermer, kum ve dişçilik gibi sektörlerde çalışan insanların da bu hastalığa yakalanma riski vurgulanıyor.
Batman’lı Yönetmen-sosyolog Ali Ergül’ün belgeselinin 15 Ocak 2019 tarihinde yapılan galasına birçok meslek örgütü, sendika ve siyasi parti temsilcileri katılmıştı. Dünya çapında çok sayıda festivalde gösterilen ve 40. İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali 2020 Belgesel Dalında Mansiyon ve Berlin Indie Film Festival 2020’de En İyi Kısa Belgesel ödüllerine layık görülen Kumun Gecesi (Şeva Xizê), üç dalda finale kaldığı Cannes World Film Festival’den de En İyi Sosyal İçerikli Film ödülüyle döndü.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok