İL BAŞKANI YILMAZ “BM, SOYKIRIMA ARTIK SESSİZ KALAMAZ”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Sudan’da aylardır süren iç savaşın insani boyutunun dünyanın gözleri önünde bir soykırıma dönüştüğünü belirterek, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası toplumu acil müdahaleye çağırdı.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz “Sudan’da insanlar açlığa, susuzluğa ve ölümün soğuk yüzüne terk ediliyor. Bu sessizlik, insanlığın vicdanında kara bir lekedir” dedi.
“İNSANLIK SUDAN’DA BİR SINAVDAN GEÇİYOR”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz açıklamasında, Sudan’ın özellikle güney bölgelerinde yaşanan silahlı çatışmaların artık bir iç savaş boyutunu aştığını vurgulayarak “Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar hedef alınıyor. Hastaneler, okullar bombalanıyor. İnsanlar zorla yerinden ediliyor, köyler yakılıyor. Bu tablo, modern dünyanın ortasında yaşanan bir insanlık trajedisidir” dedi.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı, uluslararası kamuoyunun Sudan’daki drama yeterince ilgi göstermediğini, büyük devletlerin ve BM’nin “seyirci” pozisyonunda kaldığını belirterek “Birleşmiş Milletler’in görevi sadece rapor hazırlamak değil, insanlığı korumaktır. Sudan’daki sessizlik, adeta onaylanmış bir vahşeti andırıyor. Bu, insanlık tarihine utançla geçecek bir durumdur” dedi.
“İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI SUSMAMALI”
İl Başkanı Yılmaz, dünya genelinde faaliyet gösteren insan hakları örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve demokratik ülkelere de çağrıda bulundu: “Sudan’da yaşananlar sadece bir ülkenin iç meselesi değil, insanlığın ortak meselesidir. İnsan hakları savunucuları ve özgür dünya ülkeleri artık bu tabloya sırtını dönememeli. Sudan’da yaşanan katliamlar, yeni bir Ruanda’ya dönüşmeden durdurulmalıdır” dedi.
“ULUSLARARASI ADALET MEKANİZMASI HAREKETE GEÇMELİ”
İl Başkanı Yılmaz, Sudan’daki savaş suçlarının uluslararası hukuk önünde yargılanması gerektiğini ifade ederek, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne de çağrıda bulundu “Suçluların cezalandırılması, mağdurların sesi olmanın ilk adımıdır. Sudan’da yaşanan bu felaketin failleri cezasız kalmamalıdır. Dünya, Sudan’da adaletin yeniden tesis edilmesi için birlikte hareket etmelidir” dedi.
“SESSİZ KALANLAR DA SORUMLUDUR”
Son olarak, tüm dünya liderlerine insani diplomasi çağrısında bulunan İl Başkanı Yılmaz, şu ifadelerle açıklamasını tamamladı: Sudan’daki sessizlik, sadece orada değil, dünyanın her yerinde vicdanları karartıyor. Kim susarsa, bu suçun ortağıdır. Biz, DEVA Partisi olarak insan onurunu her şeyin üzerinde görüyoruz. Sudan’da akan kanın durması için tüm insanlığa çağrımızdır: Artık yeter. Sudan yanıyor, insanlık susmamalı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0176.362 KİŞİ UÇTU!
- 02“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 03ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 04ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 05MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 06OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 07ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 08Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 09“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 10PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 11OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 12BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 13KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 14BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 15PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok