BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların üretime katılımını artırmak, çevre bilinci kazandırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.
Petrolkent BİLMEK (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları) şubesinde düzenlenen atölye çalışmasında, kursiyer kadınlar atık malzemeleri sanatla buluşturdu.
Anneler Günü öncesi düzenlenen etkinlikte kadın kursiyerler, evlerde atıl durumda bulunan tabak, vazo gibi eşyaları dekupaj tekniğiyle süsleyerek dekoratif ürünlere dönüştürüyor. Keyifli ve yaratıcı bir atmosferde gerçekleşen etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
GERİ DÖNÜŞÜMLE SANAT BULUŞTU
Etkinlikte kursiyerler yalnızca süs eşyaları üretmekle kalmadı; aynı zamanda sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşümün ekonomik katkılarını da öğrenme fırsatı buldu. Tekstil atölyelerinde eğitim alan kadınlar, kumaş artıkları, kartelalar ve ev tekstili artıklarını değerlendirerek çanta, poşetlik, makyaj çantası ve pazar çantası gibi işlevsel ürünler de ortaya çıkardı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ürünlerin BİLMEK Kadın El Emeği Çarşı Mağazasında satışa sunularak kadınlara ekonomik gelir sağlanacağını ifade etti. Böylece hem çevre korunuyor hem de kadınlar için istihdama yönelik bir alan yaratılmış oluyor.
YENİ PROJELER YOLDA
Belediye yetkilileri, kadınların bilinçlendirilmesine yönelik etkinliklerin artarak devam edeceğini belirterek “Önümüzdeki günlerde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü iş birliğinde, bitkisel atık yağların geri dönüşümüne yönelik farkındalık oluşturacak bir yarışma başlatacağız. Geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak ve kadınların ekonomik hayata daha aktif katılımını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 02KANALİZASYON BACISINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 03DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 04Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 05BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU
- 06DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 07Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 08BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 09BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 10KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 11DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 12PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 13PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 14KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 151,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ




Henüz Yorum yok