Elektrik borcu olan 417 kişiye icra takibi
DEDAŞ, kayıt dışı kullanım oranının yüzde 75 dolayında olduğu dağıtım bölgesinde, alacaklarını hukuki yoldan tahsil edebilmek için harekete geçti. Borçlu abonelerin listesini çıkaran şirket, sadece Batman’da son 10 günde 417 borçlu müşterisi hakkında icra takibi başlattı.
Müşterilerinin mağdur olmaması için diyalog yollarının sonuna kadar kullanıldığını bildiren DEDAŞ yetkilileri, bu çerçevede borcu bulunan müşterileri ile telefon, mesaj ve e- mail dışında yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildiğini belirttiler.
Tüm bu diyalog yollarını deneyip olumlu bir sonuç alamamaları durumunda hukuki kanalları devreye soktuklarını ifade eden yetkililer, bu nedenle bazı aboneler hakkında icra takibi başlatıldığını kaydetti.
Savcılığa yapılan suç duyuruları sonucunda sadece Batman il merkezi ve ilçelerinde son 10 gün içerisinde 417 kişi hakkında icra takibi başlatıldığını açıklayan DEDAŞ yetkilileri, diyalog yolu tükenen borçlu müşterileri ile ilgili hukuki işlemler yapılmasına devam edildiğini, bu nedenle söz konusu sayının ilerleyen günlerde artabileceğini ifade ettiler.
‘Borçlarınızı ödeyin’ çağrısı
Şirket yetkilileri, aboneleri icraya verme taraftarı olmadıklarının altını çizerek, “Müşterilerimizden ricamız, icra işlemi başlamadan kendileri ile görevlilerimiz tarafından diyalog kurulduğunda borçlarını ödemeleridir. Müşterilerimizden yüklü miktarda alacağımız var. Sabırla ödemelerini bekledik, ancak tüm iyi niyetimize ve tüm çağrılarımıza rağmen bazı müşterilerimizden borçlarını ödeme noktasında olumlu yanıt alamadık. Bu nedenle de hukuki kanalları devreye soktuk. Savcılığa yaptığımız başvurular sonunda Batman’da son 10 günde 417 kişi hakkında, ödenmeyen elektrik borçları nedeniyle icra takibi başlatıldı. Müşterilerimizden, diyalog sürecinden yararlanmalarını ve borçlarını ödeme konusunda hassas olmalarını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 02VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 03İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 04CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 05BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 067 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 07“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 08POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 09UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 10Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 11BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 12Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 13HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 14"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 15KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok