Elektrik kesintileri nedeniyle çiftçinin ekinleri kurudu
BATMAN /2016-07-22 12:27:25
Batman merkeze bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyü sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlıyor. Köylüler Mart ayı sonunda seralarına salatalık ektiler ancak köyde elektriklerin kesilmesinden dolayı susuz kalan ekinleri kurudu.
Yaklaşık 300 hanesi olan ve 4 bin civarı nüfusa sahip köyün sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla sağlıyor. Seracılık yapan kimi köy sakinleri, 2 ay daha verim almayı bekledikleri salatalıklarının köye elektrik verilmediği için susuzluktan kuruduğunu belirttiler.
Seracılık işi yapan köylülerden Eyüp Tekin, "Mart ayı sonu itibarıyla serada salatalık ekimine başladık. Bir kaç gün öncesine kadar da yetiştirdiğimiz salatalıkları satıyorduk. Normalde en az 2 ay daha bu salatalıklardan verim alacaktık. Ancak köyümüzün elektriğini kestiklerinden dolayı geneli kurudu. Su dinamomuz elektrikle çalışıyordu. İki günde bir salatalıklarımızı suluyorduk. Elektrikli dinamo takanların ekinleri kurudu. Günlerce susuz kaldıklarından dolayı benimde seramda bulunan salatalıklarım kurudu. Üç günde bir yaklaşık 20 çuval salatalık toplayıp satıyorduk. Ancak tüm ekinlerim kurudu." dedi.
Seçim öncesi vekillerin her türlü vaatte bulunduklarını ifade eden Tekin, "Bir yetkilinin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Seçimler öncesi milletvekillerimiz her gün gelip oy istiyorlar. Türlü türlü vaatler veriyorlar. Ama seçim sonrası başımız sıkıştığında hiçbir milletvekilinin desteğini görmüyoruz. Yeniköy ve Zorköy 600 hanedir. Yaklaşık bin 500 seçmeni var. Bir seçilmiş gelip de durumumuzu sormuyor. Seçilmişlerin durumu zor günde beli oluyor. Bu köyler sahipsiz, sahip çıkan yok." Diyerek sitemde bulundu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 02Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 03EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 04Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 05Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 06Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 07TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 08BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 09Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 10Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret
- 11Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 12Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 13Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 14İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 15Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı




Henüz Yorum yok