GIDA TARIM OSB’YE ALTERNATİF ENERJİ ÇÖZÜMÜ
GIDA TARIM OSB’YE ALTERNATİF ENERJİ ÇÖZÜMÜ
Batman Üniversitesi, kamu-sanayi iş birliği çerçevesinde Batman’da kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgesi enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yenilikçi bir projeyi hayata geçirme amacıyla toplantı yapıldı.
Toplantı Üniversite’nin Batı Raman Kampüsü Rektörlük Küçük Senato Odasında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. İdris Demir ve akademisyenlerin yanı sıra sektör temsilcileri ile kurum yöneticileri katıldı. Batman Üniversitesi Enerji Koordinasyon Merkezi ile sektör temsilcileri ve kamu kurumu yöneticileri arasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında; PV-T teknolojisinin kullanım alanları, maliyeti ve uygulama süreçleri detaylı bir şekilde ele alındı.
Akademisyenler, teknolojinin hem elektrik hem de ısı enerjisi üretimiyle sunduğu çift yönlü faydalarını anlatarak, Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) OSB’nin enerji ihtiyaçlarının sürdürülebilir bir şekilde karşılanmasına yönelik potansiyel çözümleri sundu. Toplantıda Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) OSB’nin elektrik ve ısı enerjisinin PV-T (fotovoltaik-termal) teknolojisi kullanılarak sağlanabilmesi için fizibilite çalışmalarına başlanması konusunda görüş birliğine varılarak sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesine karar verildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 02NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 03PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 04EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 05PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 06BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 07KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 08'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 09HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 10İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 11Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 12Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 13İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 14ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 15Güzellik sektörüne yeni soluk




Henüz Yorum yok