
AFAD'tan gençlere "Afet Bilinci ve Farkındalık" eğitimi
AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından gençlere afet anında neler yapmaları gerektiği ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunuldu.
İlk 3'lere dikkat çekildi
Özellikle Afet durumlarında "ilk 3" olarak tabir edilen müdahale olaylarının önemine vurgu yapan AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri, “Özellikle afet durumlarında ilk 3 saniye, ilk 3 dakika, ilk 3 saat ve ilk 3 gün gibi zaman dilimlerinde ne yaptığınız kurtarma ve yardım çalışmaları için hayati öneme sahiptir. Her vatandaşın bunun bilincinde olması gerekir. AFAD İl Müdürlüğü olarak sürekli bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Herkesin bu alanda birer AFAD Gönüllüsü olması gerekir.” ifadelerini kullandı.
“Eğitimler devam edecek”
Bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirten Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, “Gençlere Afet Bilinci Farkındalık eğitimi verildi. Verilen eğitim ile birlikte gençlere, afet öncesi ve sonrasında neler yapılmaları gerektiği, afet sırasında nasıl davranılması gerektiği, yaşadıkları evlerin herhangi bir afete göre nasıl hazırlanacağı gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Coronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen eğitim sonrasında gençlerde afet konusunda farkındalık oluşturuldu. Gençlik merkezimizde, mavi ve kırmızı yelekli gençlerimizi afetler hakkında bilgilendirdik. Birçok afete maruz kalma riskimiz var. Gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek istedik. Afet esnasında, öncesinde ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Bilinçlenmiş bir şekilde kendi ailelerine anlatmalarını istedik.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 02Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 03HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 04TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 05Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 06Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 07Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
- 08SES’TEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EMEKÇİLERİNE DESTEK
- 09EZİDİLERİN HAKLARI ALMANYA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
- 10RESUL SAÇAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 11AFRODİT GİYİM’DE YAZ İNDİRİMİ BAŞLADI
- 12Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 13“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 14Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 15Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
Henüz Yorum yok