“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Yunus Emre Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Yaptığı ziyaretlerde, esnafın yüksek kira artışlarından şikayet ettiğini dile getiren Başkan Çiftçi “Oda olarak esnaflarımızı iş yerlerinde ziyaret edip istek ve sorunlarını dinliyoruz. Bu kapsamda Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan esnaflarımızı ziyaret ederek istek ve şikayetlerini dinledik. Esnaflarımız işlerin düşük olması bir yana dükkanların kira artış oranlarının kendilerini çok zorladığını ve bundan dolayı sıkıntı çekip, bir şey yapamadıklarını söylüyorlar. Ne yaptıkları işi bırakabileceklerini ne de başka bir yere dükkanlarını taşıyabileceklerini ifade ediyorlar.
Oda olarak mülk sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz; hayat pahalılığı ve maddi sıkıntılar her kesimi etkilemiş, esnafın giderleri artmış ve kâr oranları azalmış durumdadır. Sizlerden makul bir kira artışı yapmanızı bekliyoruz. Sizlerin de esnaflarımızın da mağdur olmasını istemiyoruz. Esnaflarımız işyerlerini zararına çalıştırmasın, ödemelerde sıkıntı yaşamasın ki kiralarını rahatlıkla ödeyebilsinler.
Hepimiz aynı gemide yaşıyoruz ve birbirimizi düşünmek mecburiyetindeyiz. Aksi taktir de gemi batarsa hepimiz zarar görürüz. Esnaflarımızın kiraları makul seviyelerde olursa onlar da ürünlerini uygun fiyatlara satar ve bütün hemşerilerimiz bundan memnun olurlar. Ayrıca esnaflarımız Yunus Emre Caddesinde araçların çok hızlı gittiğini, sürekli kazaların yaşandığını söyleyerek; caddenin birkaç yerine kasis yapılırsa kazaların önüne geçilebileceğini belirterek, belediyeden kasis yapılmasını talep ettiler” dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0176.362 KİŞİ UÇTU!
- 02“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 03ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 04ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 05MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 06OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 07ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 08Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 09“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 10PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 11OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 12BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 13KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 14BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 15PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok