
İdlibliler için 20 briket ev bağışında bulundular
Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanyada toplanan yardımlarla, Suriye’nin İdlib kentinde ihtiyaç sahipleri için 20 ev inşa edilecek.
"Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla inşa edilen İyilik Konutları'na, il ve ilçe müftülükleri ve personelleri de destek oluyor.
Batman İl ve İlçe Müftülükleri, din görevlileri ve hayırseverler kampanya kapsamında 20 konut bedelini Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesine bağışladı.
Batman İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şube Başkanı Turgut Erhan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uzun yıllardır yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye’deki mazlumlara destek verdiğini söyledi.
Bombalardan kaçan insanların İdlib’de yaşamaya başladığını ve burada da çeşitli saldırılara maruz kaldığını anlatan Erhan, Türkiye Diyanet Vakfının kentte çadırlarda kalanlara yönelik “İyilik Konutları” inşa ettiğini belirtti.
Erhan, bu kapsamda Batman İl ve ilçe Müftülükleri, din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle kampanya kapsamında 20 konut bedeli bağışlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Personellerimiz başta olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle Batman'da 113 bin 311 TL bağışlanmış oldu. Bu parayı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine göndereceğiz ve idlib'te bu paranın tekabül ettiği evler yapılacak. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizi sıcak bir yuva ile buluşturan Müftülük personelimize, din görevlilerimize ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum."
Konuşmasının devamında Erhan, dünyadaki savaş, açlık ve salgınların bir an önce sona ermesi temennisinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 018 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 02HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 03TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 04HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 05BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 06BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 07VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 08HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 09PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 10BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 11Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 12ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 13Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 14BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 15“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
Henüz Yorum yok