18 GÜNLÜK BEBEĞE KALP AMELİYATI
Bebek TUTUMAN, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeprematurite (erken doğum), yenidoğan solunumsal yetmezliği nedeniyle Uz. Dr. Fırat BEĞDE ve Uz. Dr. Kemal DURALI tarafından takip ve tedavi edildiği dönemde yapılan tetkikler ve incelemeler sonucunda ana atar damarlar arasındaki bağlantı damarının açıklığının (Patent Ductus Arteriosus) devam ettiği ve bu nedenle kalp ve solunum yetmezliği tablosunda olduğu tespit edildi. Öncelikle ilaç tedavisi denenmesine karşın sorunun devam etmesi üzerine hasta kalp ve damar cerrahisi kliniği ile görüşülerek ameliyat programınaalındı.
Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Afşin YAVERİ ameliyat konusunda şunları söyledi; 13.09.2017 tarihinde ameliyathaneye alınarak göğüs sol tarafından girildi ve başarılı bir ameliyat ile iki damar arasındaki köprü damar kapatıldı. Daha sonra gene yeni doğan yoğun bakımında takibe alınan hastamızın diğer sistem sorunları ile mücadele edildi ve 18.10 2017 tarihinde tüm sorunları giderilmiş ve tedavi olmuş bir şekilde annesine teslim edilerek taburcu edildi.
Özel Batman Dünya Hastanesi Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Tuncer TOKLU bu konuda; “Hastanemiz yeni doğan ve daha ileri yaş tüm kalp ve damar hastalıklarına müdahaleedebilecek deneyimde hekim kadrosu, sağlık çalışanı, donanım ve teknolojik birikimine sahiptir” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 02AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 03MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 04SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 05İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 06GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 07İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 08Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 09MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 10GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 11ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 12STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 13YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI
- 14TGK AKADEMİ ANKARA’DA HİZMETE AÇILDI
- 15KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK




Henüz Yorum yok