İNGİLİZCE ÖĞRENİYORLAR
İNGİLİZCEYİ DAHA İYİ ÖĞRENİYORLAR
Batman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 7-13 yaş arası öğrencilere yönelik drama tekniği ile verilen İngilizce eğitiminde çocuklar hem eğleniyor hem de İngilizce öğreniyor.
Haftada 3 saat olmak üzere 24 hafta sürecek olan eğitimde 8’i kız 19 öğrenci eğitim alıyor. Klasik öğrenme yöntemlerinden farklı olarak nefes ve fiziksel egzersizlerle başlayan eğitimde öğrencilere dil eğitiminin yanı sıra özgüven aşılanarak iyi bir diksiyon ile kendini ifade edebilme yeteneğinin de kazandırılması hedefleniyor. Kursta İngilizce eğitimi veren Batman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Başaran, temel amaçlarının çocuklara hissettirmeden İngilizceyi öğretmek olduğunu belirtti.
HEM OYUN HEM İNGİLİZCE
Okullardaki klasik yöntemlerin dışında bir yöntemle İngilizce eğitimi vermeye çalıştıklarını anlatan Başaran, “Çocuklar ders aldığının, derste olduğunun bilincinde. Ama biz oyun oynayarak, drama etkinlikleri yaparak çocuklara hissettirmeden dolaylı bir şekilde İngilizce öğretiyoruz” dedi. Çocukların konuşma becerilerini oyunla geliştirmeye yönelik yöntemlerle onların hem eğlendiğini hem de sürekli hareket halinde oldukları için fiziksel olarak da gelişip sosyalleştiklerine dikkat çeken Başaran, öğrencilerin eğlendikleri için sıkılmadan İngilizce öğrendiklerini sözlerine ekledi.
DEMİR “ÖĞRETİ SADECE KİTAPLA OLMUYOR”
Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde verilen İngilizce eğitimi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, çocukların oyun ile büyüdüğünü, rol yaparak öğrendiğini ve etraflarında gördüklerini bu şekilde organize ettiklerini söyledi.
Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Çocukların sadece kitap üzerinden değil, oyun oynayarak ve birbirleriyle etkileşimde bulunarak öğrenmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Eğitimlerde sadece yabancı dil öğrenilmesini değil drama tekniği kullanılarak çocukların özgüvenini geliştirmeyi ve kendilerini ifade edebilme kabiliyetini kazanmalarını da amaçlıyoruz.”
Etiketler : #İNGİLİZCE,#ÖĞRENİYORLAR,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok